A Joint Venture Szövetség (JVSZ) bemutatkozása

A JVSZ a Magyarországon bejegyzett külföldi részvételű társaságok - részben vagy egészében külföldi tulajdonban lévő vállalatok - érdekképviseletére, működésük és a gazdasági életbe való beilleszkedésük elősegítésére alakult, 1986-ban.

A klubként létrehozott, majd szövetséggé fejlődött szervezet önkéntesen belépő tagsággal, politikamentesen és nem nyereségorientált alapon működik.

A JVSZ több, mint 35 éve dolgozik azon, hogy közreműködésével elősegítse a magyar gazdaság versenyképességének javulását azzal, hogy egyrészről - lehetőségeihez mérten - támogatja a direkt befektetések Magyarországra érkezését, másrészről szerepet vállal az innováció kultúrájának minél szélesebb körben való elterjesztésében a magyar tulajdonú vállalatok körében, így folyamatosan csökkentve a gazdaságban jelenlévő dualitást, ezzel is hozzájárulva az export diverzifikált bővüléséhez.

„Folytonosság, a hagyományok őrzése és a folyamatos megújulás”

Habár a szövetséget életre hívó vegyesvállalatok intézménye már évtizedek óta a múlté, a JVSZ sikeresen alkalmazkodott a megváltozott környezet kihívásaihoz, napjainkra Magyarország egyik legrelevánsabb üzleti szövetségévé, érdekképviseleti és érdekérvényesítő szervezetévé, a mindenkori gazdaságpolitikai döntéshozás fontos tanácsadói és véleményezési partnerévé vált.

Az egykor a vegyesvállalatok működtetésének hétköznapi, mégis meglehetősen sajátos problémái megoldásával foglalkozó szövetség kulcsfontosságú pillanata volt, mikor a JVSZ minden Magyarországon tevékenykedő vállalat előtt megnyitotta a kapuit. A tagjai között egyaránt találhatók egészen kicsi vállalkozások és hatalmas vállalatok tisztán külföldi, vagy teljesen magyar tulajdonosi háttérrel a magyar gazdaság szinte minden szegmenséből. Rajtuk keresztül a szövetség gyakorlatilag minden Magyarországon vállalkozó, itt befektető érdekeit képviseli. Az eltelt 35 év alatt a tagi érdekképviselet egyre hatékonyabbá tételének következtében a JVSZ valóban üzleti szövetséggé vált.

„Úgy látjuk, hogy a jelenlegi helyzetben csak akkor tudunk dinamikusan fejlődni, ha emellett a gazdaságunk szereplői közt egyre többen lesznek olyanok, akik ’előkelőbb’ helyet foglalnak el az értékláncban, saját maguk által fejlesztett, kitalált termékeket-szolgáltatásokat a saját márkanevük alatt forgalmazva, sikerre víve: egy innovációs fordulat, az innováció kultúrájának elterjedése a magyar vállalkozásokban talán a legfontosabb cél ma, így mindent megteszünk, hogy ehhez hozzájáruljunk.”
Az aktív érdekképviseleti tevékenység, a szakmai és társadalmi rendezvények, a tagok számára történő széleskörű információszolgáltatás, valamint a közös tudás megosztása a JVSZ tevékenységének legfontosabb pillérei. Ismerje meg Ön is a JVSZ-t, s csatlakozzon hozzánk!
Dr. Fábián Ágnes
elnök
a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója
 

Néhány adat a JVSZ-ről

  • A Joint Venture Szövetségben (JVSZ) bejegyzett tagvállalatok száma mintegy 150, azonban a tagvállalati körrel tulajdonosi (anya-, testvér-, leányvállalati) vagy szoros partneri kapcsolatban lévő és így szolgáltatásainkhoz közvetlenül hozzájutó vállalatok száma az 1500-at is eléri.
  • A tagvállalatokba befektető tulajdonosok nemzeti hovatartozása tükrözi az országba beáramlott külföldi tőkét: a legnagyobb arányt a német, az osztrák és az amerikai tulajdonosok képviselik, de megtalálhatók a világ számos egyéb befektetői is.
  • A szövetségbe tartozó vállalatok az ipar, a kereskedelem, a szolgáltatások szinte minden területét képviselik: jelen vannak közöttük pl. az elektronika, a legmagasabb színvonalat képviselő telekommunikáció, az élelmiszer-feldolgozás, a könnyűipar, a vegyipar, a banki- a biztosítási szektor, a könyvvizsgálói és tanácsadói vállalkozások reprezentánsai.
  • A tagság egyharmadát a multinacionális társaságok, kétharmadát a kis- és közepes vállalatok teszik ki, azonban a szövetségen belül minden tagvállalat egyforma jogokkal rendelkezik, és azonos lehetőségeket vehet igénybe.
  • A tagság területi elhelyezkedése is szerteágazó: az ország egészében megtalálhatók a Joint Venture Szövetség (JVSZ) tagjai.

Kapcsolódó anyagok:

 

 

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat