2021. 04. hírek
Az összefoglalók teljes szövege a címekre kattintva olvashatóak.

Hogyan jöjjünk ki megerősödve a COVID járványból? - összefoglaló

Budapest, 2021. április 13. – A koronavírus soha nem látott kihívások elé állítja a gazdasági szereplőket, amire a cégek sokféleképpen próbálnak választ adni. A megoldások egyik legáltalánosabb formája az otthoni munkavégzés radikális elterjedése. A Joint Venture Szövetség HR klubjában a közép és hosszú távon is velünk maradó változásokra és az azokra adandó szervezeti, a HR kompetenciájába tartozó kérdésekre kaphattak választ a résztvevők a Transearch Hungary Kft. szakértőitől, Faragó Lászlótól és dr. Tóth Lászlótól.

A Közbeszerzés tisztasága - jogi vonatkozásai összefoglaló

Budapest, 2021. április 14. – Nemrégiben lezárult esetek kapcsán tartottak előadást a közbeszerzési eljárásokat érintő korrupciós cselekményekről, illetve a verseny tisztaságát sértő kartellmagatartásokról, ezek mértékéről, az aktuális magyarországi és európai helyzetről dr. Vass Réka és dr. Mezei Péter, a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda ügyvédei a JVSZ Korrupcióellenes Bizottságának online nyílt ülésén. Az előadók kitértek e cselekmények büntetőjogi vonatkozásaira, és egyéb jogkövetkezményeire, gyakorlati kérdéseire is; a beszélgetést dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán moderálta.

A hazai energiahatékonysági kötelezettségi rendszer bevezetése—egy új finanszírozási lehetőség energiahatékonysági projektekhez összefoglaló

Budapest, 2021. április 15. – Hosszú idő után Magyarországon is bevezetésre került az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR). Ezáltal a végfelhasználók az auditált energiahatékonysággal járó beruházásaikhoz plusz forrást tudnak bevonni. További jó hír, hogy ebbe a körbe azok a projektek is bevonhatóak már, amik 2020. január.16. után indultak, sőt azok is, amikhez esetleg energiahatékonysági társasági adókedvezmény vagy akár egyedi kormánydöntéssel forrás kerül (majd) igénybevételre – mondta Kepka György, a Get-Energy Solutions energetikai tanácsadó cég beruházási üzletágvezetője a Joint Venture Szövetség Gazdaságstratégiai Bizottságának nyílt online rendezvényén.

Coming to America Florida – Gazdasági lehetőségek Floridában és azon túl összefoglaló

Budapest, 2021. április 22. –– Az amerikai, azon belül is Florida gazdaságáról, a gazdasági együttműködési lehetőségekről beszélt Pazaurek Piros, Magyarország közép-floridai tiszteletbeli konzulja a Joint Venture Szövetség Külgazdasági Bizottságának nyílt online rendezvényén, aki azt a tanácsot adta az USA-ban szerencsét próbálóknak, hogy „nem elég angolul tudni, hanem amerikaiul is kell gondolkodni”.

Termelővállalatok 2021: HR kihívások és megoldások HR mini online konferencia összefoglaló

Budapest, 2021. április 28. –– Egy év telt el a pandémia kitörése óta, amely sok új kihívást és megoldandó feladatot jelentett a termelővállalatok szakmai vezetői és HR szervezete számára egyaránt. A Joint Venture Szövetség HR mini online konferenciáján országos nagyvállalatok HR vezetői számoltak be az elmúlt időszak tapasztalatairól, tanulságairól, legjobb gyakorlatairól, valamint adtak előrejelzést arról, hogy szerintük mi várható a következő hónapokban.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat