2020. 06. hírek
Az összefoglalók teljes szövege a címekre kattintva olvashatóak.

A Nyugat-Balkán integrálódása az EU-ba - összefoglaló

Budapest, 2020. június 3. – A Joint Venture Szövetség Külgazdasági Bizottságának online rendezvényén Gilyán György nyugalmazott nagykövet, korábbi külügyi és gazdasági államtitkár, a Budapesti Gazdasági Egyetem c.docense beszélt a nyugat-balkáni országok – így Szerbia, Montenegró, Észak Macedónia, Albánia, Bosznia és Hercegovina valamint Koszovó - Európai Unióba történő integrálódásáról.

Egy belső vizsgálat jogi és eljárási kérdései a compliance vezető szemszögéből - szimulációs modell összefoglaló

Budapest, 2020. június 9. – A kenőpénzek juttatásának és a pályázatok felosztásának súlyos büntetőjogi és versenyjogi következményei lehetnek egy cégre és annak munkavállalójára nézve egyaránt, nem beszélve a komoly reputációs kockázatokról. Lehet ezeket a jogi és egyéb kockázatokat csökkenteni? Mit kell tenni ennek érdekében? Hogyan lehet a történteknek a végére járni az adatvédelmi és munkajogi szabályok betartása mellett? Ezekre és még sok más kérdésre adtak választ a JVSZ Korrupcióellenes Bizottságának nyilvános webináriumán a Baker McKenzie ügyvédi iroda szakértői, segítve a belső vizsgálat megtervezését, a lehetséges opciók feltérképezését és azok előnyeinek és hátrányainak értékelését.

Júliusi változások a NAV adatszolgáltatás és a számlázás kapcsán? – Mire kell felkészülni? összefoglaló

Budapest, 2020. június 18. – 2020. július 1-től lép életbe a NAV adatszolgáltatási kötelezettségek kiterjesztése és az áfatörvény néhány jelentős változása. A Joint Venture Szövetség Adóbizottságának webináriumán az online számla adatszolgáltatásról, a digitális adóbevallási, ellenőrzési eszközökről és automatizált megoldásokról, valamint a leggyakoribb riportálási és számlázási hibákról tartottak előadást a NAV és az RSM Hungary szakértői. A virtuális eseményről készült összefoglalóról bővebben.

Az Európai Helyreállítási Terv hatás a klímasemleges gazdaságra összefoglaló

Budapest, 2020. június 23. –Az EU Recovery Plan, azaz Európai Helyreállítási Terv 2020. május 27-én jelent meg, mint az Európai Bizottság nagyszabású terve az EU gazdaság helyreállítására. A Terv új eszközökkel kívánja megerősíteni a klímasemleges gazdaság irányát alapvetően meghatározó Európai Zöld Tervet. Az JVSZ Környezetvédelmi Bizottságának online nyílt ülésén Lukács Ákos, a Deloitte Zrt. Fenntarthatóság és klímaváltozás üzletágának vezetője mutatta be a két Terv eszközrendszerét és a hazai vállalkozások számára lehetőséget nyújtó programokat.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat