Innovációra Magyar! Interaktív konferencia

Innovációra Magyar! Interaktív konferencia

Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre az Innovációra Magyar! Interaktív konferencia. Május 9-én, csütörtökön a MOL Campus innovatív épületében szervezete meg a Szövetség a konferenciát.

Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára nyitóbeszédében részletesen beszélt az elérhető pályázatokról, valamint a Minisztérium innovációs célkitűzéseiről. Ennek fókuszában a versenyképességi fordulat áll, amelynek elérésében kiemelt szerepe van a hazai innovációs ökoszisztéma megerősödésének. A Neumann János Program (NJP) fő célja, hogy 2030-ra Magyarország az EU tíz leginnovatívabb országa közé kerüljön. A napokban nyílik meg az ötvenmilliárd forintos új Fókuszterületi pályázat, amely kifejezetten az egyetemek és a vállalatok kapcsolatait igyekszik erősíteni a digitalizáció, egészségügy és a zöldátállás területein.

Dr. Tálos Péter, a Foxconn csoport alelnöke és Gallai Máté, a Kuube Magyarország alapítója és tulajdonosa egy hazai startup és nagyvállalat közötti sikeres együttműködés részleteit és lehetőségeit mutatták be. Mint elmondták egy innovatív terméket fejlesztő startup-nak sok olyan nehézséggel kell megküzdenie, amely egy nagyvállalat tapasztalatával és lehetőségeivel kiküszöbölhető. „Egy ilyen együttműködés a magyar ipar szempontjából kitörési lehetőség, amely hosszú távon teljesen új szintre emelheti a hazai ipar szerepét és nemzetközi láthatóságát” - fogalmazott Dr. Tálos Péter. 

Földi-Tamás Ildikó, a Generali Biztosító, kommunikációs vezetője és a Generali EnterPRIZE program vezetője ismertette, hogy a fenntarthatósági tervek megvalósításának elősegítése érdekében hívta életre a Generali Csoport az EnterPRIZE névre keresztelt, nemzetközi vállalkozásfejlesztő és szemléletformáló programját. Céljuk, hogy megadják a szükséges szakmai támogatást hazánkban – és nemzetközi szinten is –, hiszen Európa szerte egyre több vállalkozás tesz lépéseket a fenntarthatósági ambíciók megvalósítására. A kategóriák nyertesei egyenként bruttó 7 millió forintos támogatásban részesülnek, ezzel támogatva a benyújtott programjuk megvalósítását.

Korunk egyik legizgalmasabb és legtöbb potenciált rejtő területe a mesterséges intelligencia alapú innovációk több aspektusból is bemutatásra kerültek. Besztró Szabolcs, a Billingo Technologies operatív és stratégiai igazgatója egy friss kutatásuk alapján elmondta, hogy a hazai vállalkozások többsége szerint a mesterséges intelligencia időt és költséget spórolhat, és a válaszadók leginkább információkeresésre és fordításra használják az AI-ban rejlő potenciált. A Billingo saját gyakorlati példáján keresztül mutatta be, hogy a mesterséges intelligencia alapú innovációk akár piacbővítésre, valódi ügyfél problémák megoldására is alkalmazható.

A rendezvény 4 fő téma köré szerveződött:

- Nagyvállalati innovációk

- Kis- és középvállalatokat támogató innovációk

- Innovációk a munkaerőpiacon

- Mesterséges intelligencia alapú innovációk

A fenti témakörökben izgalmas és exkluzív előadásokat állítottunk színpadra, olyan kiemelkedő, elsőszámú vezetőkkel és kormányzati szakértőkkel, akik megosztották tudásukat, tapasztalatukat és aktuális helyzetértékelőjüket, valamint támpontot adtak és jövőképet mutattak a konferencia résztvevői számára. A konferencia célja az volt, hogy az előadók és a szakmai támogatók közösen segítsék a hazai vezetőket, és idén is hozzájárulhassanak a fejlődni vágyó vállalatok sikereihez, és a fenntartható jövő kialakításához Magyarországon. A konferencia ezzel a célkitűzéssel jövőre is folytatódik.

Dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója záróbeszédében kiemelte: az innováció támogatása a JVSZ céljainak és tevékenységének egyik fókuszpontja. Szövetségünk további célkitűzése a magyar vállalatok versenyképességének növelése, a tudás megosztása a nagy-, közép- és kis vállalatok között, a vállalatok zöld és fenntartható működésre történő átalakításának támogatása és az etikus üzleti kultúra támogatása.

Köszönjük támogatóinknak az együttműködést és vendégeinknek a részvételt!

Az esemény partnerei:

Főtámogató: Foxconn Csoport

Támogatók: Bridgestone Tatabánya, Generali Biztosító, MBH Bank

Együttműködő partnerek: Blue Colibri, Delirest Magyarország, Füstmentes.hu, Makronóm Intézet, Menedzserek Országos Szövetsége, MOL

Médiapartnerek: ATV, OnBrands, Portfolio

Az eseményről készült további fotókat az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg:

Galéria

A konferencia részletes háttéranyaga ezen a linken érhető el.

 

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat