2020. 09. hírek
Az összefoglalók teljes szövege a címekre kattintva olvashatóak.

JVSZ Éves Tisztújító Közgyűlés 2020 összefoglaló

JVSZ Éves Tisztújító Közgyűlés 2020 Budapest, 2020. szeptember 15. – Megtartotta 34. éves tisztújító közgyűlését a Joint Venture Szövetség. Tálos Péter, a JVSZ elnöke szerint a legfőbb feladat az év hátralevő részében a hatékony, versenyképes online működés erősítése, ami egyben a Szövetség magas szintű szakmai tevékenységének is egyik fontos záloga. Varga Mihály, Miniszterelnök-helyettes, Pénzügyminiszter, a JVSZ díszvendége kijelentette, hogy a járvány második hulláma idején a gazdaságpolitika legfőbb feladata a magyar gazdaság működőképességének megőrzése, a munkahelyek megvédése és a vállalkozások támogatása. A kormány ezért a következő hetekben újabb gazdaságvédelmi intézkedésekkel segíti az újraindulást.

A magyar cégek versenyképessége az exportteljesítmény tükrében - Nemzeti Exportvédelmi Program összefoglaló

Budapest, 2020. szeptember 22. – A JVSZ Tőkeexport Bizottságának online nyílt ülésén a 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási keretösszegű Nemzeti Exportvédelmi Program részleteit ismertették a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezetői. A kormány nagy erőfeszítést tesz azért, hogy egy nemzeti exportvédelmi programot vigyen sikerre – vezette fel az előadásokat Gulyás József, a Tőkeexport Bizottság elnöke, a KKV Ház ügyvezetője. A Külgazdasági és Külügyminisztérium megvalósításra kerülő Nemzeti Exportvédelmi Programjának célja a vírushelyzet következtében nehéz helyzetbe került, az exportteljesítményüktől nagymértékben függő vállalkozások, vagy a külpiaci bővítés és külföldi befektetések megóvása érdekében „előre menekülő vállalkozások” támogatása – mondta Kővári Ágnes, a HEPA általános vezérigazgató-helyettese.

Vállalati tervezés 2021 online konferencia - Megoldások a sikeres válságkezelésre – Újrakezdés a válság után összefoglaló

Budapest, 2020. szeptember 24. - A Joint Venture Szövetség tizedik alkalommal, ezúttal virtuális rendezvényként megtartott makro konferenciájának fő témái idén a válságkezelés, az újrakezdés voltak. Szakértők szolgáltak hasznos információkkal vállalatvezetőknek a gazdaság újraindításáról, az idei és a jövő évi kilátásokról és az ezekre adható lehetséges válaszlépésekről.

NAV Online számla 3.0 és adóellenőrzés 2020 webinárium összefoglaló

NAV Online számla 3.0 és adóellenőrzés 2020 Budapest, 2020. szeptember 29. - NAV Online számla 3.0 és adóellenőrzés 2020 címmel tartott webináriumot a Joint Venture Szövetség, melyen Czöndör Szabolcs a NAV, KAVIG Informatikai és Transzferár Ellenőrzési Főosztály vezetője és az RSM Hungary szakértői ismertették az aktuális változásokat.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat