Vezetőség

Dr. Urbán László István

1988-ban szerzett nemzetközi szakközgazdász diplomát és ehhez kapcsolódóan egyetemi doktori címet, majd 1993-ban védte meg kandidátusi (PhD.) disszertációját.
A Magyar Közgazdasági Társaság tagja. Tárgyalóképes angol, francia, német és orosz nyelvtudással rendelkezik.
1977-től 1998-ig nemzetközi pénzügyes közgazdászként az MNB-ben a nemzetközi bankkapcsolatok és a devizagazdálkodás területén dolgozott. Ebből a jó két évtizedből összesen 9 évig külföldön, az MNB érdekeltségeinél és képviseleteinél látott el különböző szakmai feladatokat. Ezt követően magyarországi kereskedelmi bankoknál dolgozott, majd 2002-től egyrészt a Magyar Suzuki Zrt. külső tanácsadójaként, másrészt az MNB felügyelő bizottságának tagjaként tevékenykedett.
2007. december 1-től a Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának tagja, és ugyanezen időponttól vezérigazgató-helyettes.
A Vállalat kormányzati és iparági kapcsolatainak irányítása mellett 2009 óta felelős vezetője a Vállalatnál folyó innovációs tevékenységnek is.

Magyar Suzuki Zrt. 
A vállalatot a Suzuki Motor Corporation többségi tulajdonosként 1991-ben alapította. A kezdő modell Swift 1992-ben gördült le a gyártószalagról, ezt 2000-ben a Wagon R+, 2003-ban az Ignis, 2005-ben az új Swift, 2006-ban az SX4, 2008-ban a Splash, majd 2010 júniusában az új Swift követte. A 2013.szeptemberében bemutatott új SX4, az S-Cross és a 2015. márciusában útjára indított Vitara új korszakot nyitott az esztergomi gyár életében. A Suzuki Motor Corporation egyedüli termelő leányvállalataként a kontinensen a Magyar Suzuki látja el a teljes európai piacot az Esztergomban gyártott gépjárművekkel, valamint exporttevékenysége során szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és például Izraelbe vagy Marokkóba is. A 3000 Suzuki-dolgozó mellett a beszállítói és márkakereskedői körrel együtt a Magyar Suzuki több tízezer ember számára nyújt megélhetést.
 

Dr. Urbán László István vezérigazgató-helyettes Magyar Suzuki Zrt.
Bemutatkozás Vezetőség Bizottságok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat