2020. 05. hírek
Az összefoglalók teljes szövege a címekre kattintva olvashatóak.

A koronavírus jogi következményei, a vis maior alkalmazhatósága

Budapest, 2020. május 6. – A koronavírus jogi következményeiről tartott webináriumot a Joint Venture Szövetség Gazdaságstratégiai Bizottsága, melyen a Schoenherr Hetényi Ügyvédi Iroda jogi szakértői beszéltek a szerződések teljesítéséről, vis maior alkalmazhatóságáról és a járványügyi helyzet ingatlanszektorra gyakorolt hatásáról.

Szellemi vagyon – Látható, értékelhető, védhető? - Összefoglaló

A Joint Venture Szövetség "Szellemi vagyon - Látható, értékelhető, védhető? " c. online konferenciája keretében mutatták be szakértők a nagy, illetve fejlődőképes kisvállalatok számára, hogy a szellemi vagyon is felfedezhető, értékelhető, valamint védeni is szükséges, hiszen az a verseny- és a jövedelemtermelő-képesség egyik motorja. Az előadásokból kiderült, miként lehet a vállalati gazdálkodás körében megjeleníteni a láthatatlan vagyoni elemeket, hogyan lehet építeni ezekre az elemekre a versenyképesség növelése, a mérlegmenedzsment, a cégátalakulás, a cégöröklés és a cégértékesítési folyamatban is.

A gazdaságvédelmi akcióterv adózási és számviteli vonatkozásai

A Joint Venture Szövetség webináriumán vállalatvezetőknek szolgáltak hasznos adószakértői információkkal a válsághelyzethez való könnyebb alkalmazkodás támogatásaként. A Leitner+Leitner Tax Kft. szakértői a kormány gazdaságvédelmi akciótervének adózási és számviteli vonatkozásait járták körül.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat