2018. 01. hírek
Az összefoglalók teljes szövege a címekre kattintva olvashatóak.

A bankszektor támogatni fogja a gazdasági növekedést

Kihívást jelentő évek után újra növekszik a vállalati hitelezés, bőséges a likviditás, nő a hitelezési hajlandóság mely kedvező helyzetet teremt a prosperáló gazdasági környezetben - véli a Raiffeisen vezérigazgató-helyettese. Kementzey Ferenc szerint a problémák megoldása után ma már újra jó bankokat lehet építeni. (Napi.hu, 2018. január 11. csütörtök)

Még nem tudni mi lesz, de jobb biztosan nem

Jelentős késéssel és vitatható prioritásokkal kezdődtek meg a kilépési tárgyalások az Egyesült Királyság és az Európai Unió között. A Brexittel kapcsolatos bizonytalanság azonban korántsem jelenti azt, hogy ne kellene elkezdeni a felkészülést a megváltozott helyzetre – figyelmeztetett Nietsch Tamás, a Flextronics Senior Managere a JVSZ Külgazdasági Bizottságának nyílt ülésén. Magasabb költségek, megnövekedett szállítási idő, megnövekedő bürokrácia – dióhéjban erre lehet számítani függetlenül attól, milyen forgatókönyv mentén valósul meg a kilépés.

Online számla-adatszolgáltatás: Vészesen közeledik a határidő

Kevesebb, mint fél éven belül indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számla-adatszolgáltatási rendszere, amely sok kérdést vet fel a magyar vállalatok számára, mind fejlesztői, mind pedig felhasználói oldalról. A kérdések megválaszolására a Joint Venture Szövetség (JVSZ) konferenciája szolgált további információval.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat