Összefoglaló a JVSZ 2018. évi Tisztújító Közgyűléséről

Továbbra is Tálos Péter a JVSZ elnöke

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) idén május 10-én rendezte meg Tisztújító Közgyűlését, ahol Tálos Péternek, a JVSZ Elnökének további három évre bizalmat szavazott a tagság, az Elnökség tagjai közé pedig új tagokat is választottak. A Közgyűlésen összefoglalták az elmúlt év eredményeit és a jövő stratégiai terveit is meghatározták.

A Közgyűlés tisztújítása során a hosszabbítható mandátumok megerősítése mellett új elnökségi taggá választotta: Ferencz I. Szabolcsot, a MOL Nyrt. Csoportszintű Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatóját, Glósz Andreát, a Glósz és Társa Kft. ügyvezetőjét, Gulyás Józsefet, a KKVHÁZ Zrt. vezérigazgatóját, Horváth Csobánt, az Intersport ügyvezetőjét, Nyerges Jánost, az Eurest Étteremüzemeltető Kft. ügyvezetőjét, Rencz Botondot, az Ernst&Young vezérigazgatóját, Sass Ákost, a  Goessler Kuverts Kft. ügyvezetőjét és Veres Zsoltot a Schneider-Electric Zrt. országigazgatóját.

 „2017 a konszolidáció éve volt, amelyben a költségvetési egyensúlyt elértük, sőt további tartalékokat képeztünk.” – számolt be a Közgyűlés előtt Tálos Péter, a JVSZ elnöke. A tavalyi évben a tagok száma 200 és 205 tagvállalat között mozgott, az általuk foglalkoztatott munkavállalói létszám több mint 130-140 ezer fő, árbevételük pedig meghaladja a 12 000 Mrd forintot, amely kellő gazdasági súlyt reprezentál, ezzel a legjelentősebb érdekképviseleti szervezetek közé emeli a JVSZ-t.  A JVSZ előtt álló feladatok között említette az újonnan felálló kormány minisztériumaival újrakötendő együttműködési megállapodásokat és ezek tartalommal való megtöltését. Elmondta, továbbra is az a JVSZ legfőbb célja, hogy Magyarország gazdasági fejlődéséhez hozzájáruljon, egyrészt az FDI ösztönzésével, másrészt az innováció kultúrájának további terjesztésével, a tagok érdekképviseletén és az információáramlás elősegítésén keresztül.

Szendrey Silvia a JVSZ ügyvezető igazgatója beszámolót tartott a 2017-es év feladatainak megvalósításáról, illetve rövid áttekintést adott az elmúlt közel tíz év eredményeiről, melyek lehetővé tették többek között az IT rendszerek modernizálását, valamint a JVSZ közösségi platformokon való megjelenését és a modernebb hírlevél küldő rendszer kiépítését. Kitért a JVSZ új arculatának kidolgozására, melynél nem csak a képi, de a tartalmi elemek is változáson mentek keresztül, miközben pedig a Szövetség új székhelyre is költözött. Ismertette a JVSZ szabályozásokra vonatkozó javaslatait, melynek során számos megjelenéssel és kezdeményezéssel járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez. A 2017-es konferenciákon, amelyeken elmondása szerint több mint 1500 résztvevő volt jelen, széleskörű információt adhattak a legfrissebb hírekről és szabályozásokról. Mindez pedig az idei évben is a megszokott színvonalon folytatódik.

A rendezvényen készített fotók az eseménynél a galériában megtekinthetők.

Köszönjük a rendezvény támogatását a következő tagvállalatainknak: 

  • Magyar Ház HTCC Kft.,
  • MAM Hungária Kft.
  • Mediaworks Zrt.
  • Polifoam Műanyagfeldolgozó Kft.
  • PwC Magyarország Kft.
  • Raiffeisen Bank Zrt.
  • Siemens Zrt.

A JVSZ megújult Elnökségének bemutatkozása ITT található.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat