A Siemens Magyarországon

A Siemens Magyarországon több mint 125 éve törekszik a folyamatos értékteremtésre, a mindenkori legmagasabb szintű technológia biztosítására. A Siemens Zrt. Magyarország meghatározó nagyvállalatai közé tartozik, sokoldalú tevékenységével jelen van a mindennapokban: megtalálható a korszerű nagyvárosi tömegközlekedési eszközökben, az elővárosi vonatokon,az energiatermelést biztosító erőművekben, az épületek energiahatékonyságát segítő berendezésekben, a kórházak diagnosztikai eszközeiben, az autógyárak mérnöki tervező szoftvereiben és az egyetemek oktatóközpontjaiban.

A magyar Siemens csoport

A magyarországi Siemens csoport tagjai: a Siemens Zrt., a Siemens Healthcare Kft. és az evosoft Kft.

Siemens telephelyek

A Siemens Zrt. két budapesti termelő egysége a Siemens energia vonatkozású divízióinak globális gyártó tevékenységében vesz részt. A Power and Gas Budapesti Üzem gáz- és gőzerőművekbe beépülő turbinalapátokat és egyéb komponenseket gyárt. Az Energy Management Budapesti Üzem pedig komplett olajszigetelésű és száraztranszformátorokat állít elő hazai és nemzetközi felhasználók számára. A Gizella úti telephelyen a Siemens kilenc divíziójának magyarországi képviseletei és szolgáltató bázisa kapott helyet.

Tudta-e, hogy

... az Európában készülő autók 80%-át a Siemens által fejlesztett automatizálási és vezetéstechnológiai rendszerrel szerelik fel?

… a Marsjáró Curiosity tervezésénél a NASA is Siemens szoftvert használt?

… a Siemenshez fűződik a világ leghosszabb, egyetlen szerelvényből álló villamosa, a Combino, amely Budapesten közlekedik?

… a világcsúcsnak számító, 58 százalékot meghaladó hatásfokú, gáz-gőz ciklusú első erőművi blokkot teljes egészében a Siemens építette?

… Siemens laboratóriumi diagnosztikai rendszereken 8,7 milliárd tesztet futtatnak le évente?

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat