Éves és Tisztújító Közgyűlés

Éves és Tisztújító Közgyűlés

A Joint Venture Szövetség 2024. május 9-én tartotta meg a 2023-as évet záró éves és egyben tisztújító közgyűlését, amely során kilenc új Elnökségi, egy-egy új Felügyelő Bizottsági, valamint Etikai Bizottsági tagot és új Etikai Bizottsági elnököt köszöntöttek a szervezet vezetőségében, illetve több korábbi tag is újraválasztásra került.

Az ülésen a JVSZ 2022-ben megújult vezetősége képviseletében a szervezet elnöke és ügyvezetője beszámolt a 2023-as év eredményeiről, valamint a 2024/2025-re tervezett aktivitásokról is. 

“A Joint Venture Szövetség ma erős hidat képez a kormányzat és a versenyszféra között. Az itt zajló értékteremtő munka nagyban hozzájárul a kormányzati prioritások és a vállalati szektor közötti szinergia megteremtéséhez az álláspontok közelítéséhez. Remélem, hogy a Szövetség társelnökeként a következő 4 esztendőben is elősegíthetem azt az önzetlen és konstruktív szakmai munkát, amelyet a tagok körében eddig is megtapasztaltam.” - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közgyűlésen résztvevőknek küldött videóüzenetében.

A Joint Venture Szövetség közgyűlésén több új tisztségviselőt is megválasztottak. A Közgyűlés döntése értelmében 9 új elnökségi tagot köszöntöttek a Szövetség élén, amely így az Elnökkel és a Társelnökkel együtt továbbra is 25 fővel végzi a szakmai vezetői munkát.

3 éves munkáját követően Dr. Fábián Ágnest, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatóját újraválasztotta a Közgyűlés, így további 3 évig tölti be a Szövetség elnöki pozícióját. A Közgyűlés döntése értelmében Dr. Csorbai Hajnalka, az Opten Informatikai Kft. stratégiai igazgatója, valamint Urbán Szilveszter, a Salesianer Miettex Magyarországi Kft. ügyvezető igazgatója tovább folytatják elnökségi munkájukat.

Dr. Tálos Péter, a Foxconn Csoport alelnöke, aki 6 évig elnökként, valamint további 3 évig tiszteletbeli elnökként segítette a JVSZ munkáját leköszönt vezetői megbízatásából. 6 éves elnökségi tagság után lejárt Horváth Csobán, Nyerges János, a Delirest Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Sass Ákos, a Goessler Kuverts Kft. ügyvezetője, valamint Veres Zsolt, a Schneider Electric Magyarországi Kft. országigazgatója mandátuma lejárt az idei évben.

Újonnani elnökségi tagként kezdi meg elnökségi munkáját Bella Klára, az OTP Bank Nyrt. Nagyvállalati Főosztályának vezetője, Besztró Szabolcs, a Billingo Technologies Zrt. stratégiai és operatív igazgatója, Dobi Kitti, az MHB Bank Nyrt. Humán-Erőforrás területért felelős vezérigazgató-helyettese, Gothárdi Ibolya, a 4iG Group HR igazgatója, Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója, Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, Dr. Németh S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója, Pereszlényi Zoltán, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, valamint Rózsai Rezső, a KPMG Magyarország vezérigazgatója.

A Felügyelő Bizottság - korábbi tagjának, Lambert Zoltán, a WTS Client Kft. ügyvezető partnerének leköszönésével - új taggal bővült Glósz Andrea, a Glósz és Társa Kft. ügyvezetője személyében, aki az előző 6 év során az Elnökség tagjaként segítette a Szövetség munkáját

Dr. Szent-Ivány Ágnes 15 éves munkáját követően leköszönt az Etikai Bizottság elnöki pozíciójáról, helyét Dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry  Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda partnere veszi át, aki 6 év után idén leköszönt elnökségi tagságáról. Az Etikai Bizottság emellett további egy új taggal bővült Dr. Bársony Farkas, a Sharity Zrt. Elnök-vezérigazgatójának személyében.

A JVSZ elnöksége és ügyvezetése ezúton is köszöni minden korábbi tisztségviselője áldozatos munkáját, és sok szeretettel üdvözli az újonnan kinevezett elnökségi és bizottsági tagokat, valamint gratulál a pozícióikban megerősített, újraválasztott vezetőknek.

A Felügyelőbizottság elnöke, Kuntner Andrea éves beszámolójában elmondta, hogy a gördülékeny szervezeti működés mellett, mind a tagdíjak, mind pedig a vállalkozási tevékenységből származó bevételek tekintetében növekedés volt tapasztalható. Rendezvényeik és programjaik kiemelt jelentőséggel bírnak mind tartalmi, mind kommunikációs, mind pedig pénzügyi stabilitás szempontjából is.

“Örömömre szolgál, hogy a JVSZ megújult vezetősége nagyszerű, sokféle területen tevékenykedő vezetőkkel bővült, akikkel változatlan lendülettel folytatjuk a Szövetség munkájának elősegítését. Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen remek szakmai közösségben dolgozhatok, és azt kívánom, hogy minden tagvállalatunk megbecsüléssel és örömmel, valamint szakmai és emberi elégedettséggel erősítse a JVSZ értékteremtő tevékenységét.” – nyilatkozta Dr. Fábián Ágnes, a Joint Venture Szövetség elnöke.

Az elnökség éves beszámolójában kiemelte, hogy a Szövetség kiemelkedően sikeresen és eredményesen zárta a 2023-as évet. A JVSZ tavalyi év során elindított, 10 területen működő szakmai fórumok segítségével szorosabbra fűzték a kormányzati kapcsolatokat, és magasabb szintre emelték a tagok szakmai- és érdekképviseletét. Az idei évben ezen platformok köre további 2 szakmai területtel bővül, még szélesebb teret biztosítva a szakértői tudásmegosztáshoz.

Folytatódnak a rendszeresen megrendezésre kerülő, a vállalatok körében kedvelt Economy Brunch üzleti reggeli sorozat eseményei, amelyek témáját a szakmai fórumokhoz kapcsolódó aktuális gazdasági téma köré szervezik. Az eseményeken a tudásmegosztás mellett jelentős szerepet kap a kapcsolatépítés lehetősége is. Ezt a kezdeményezést egészíti ki a tavalyi évben indult, még fókuszáltabb és specifikusabb témákban szerveződő Economy Forum délutáni szakmai műhely jellegű rendezvénysorozatuk is.

A JVSZ országos aktivitásának növelése érdekében az idei évben folytatódik a vidéki vállalatok bevonása,  a Country Ride elnevezésű vidéki nagyvárosokat lefedő eseménysorozat keretében. A Szövetség 8 régiós nagykövetet jelölt ki az adott régió egy-egy nagyvállalatának vezetői közül, akik segítségével már 3 nagyvárosban (Veszprém, Pécs, Kecskemét) tartottak aktuális témákban eseményeket. A helyszínenként közel 120 résztvevővel lezajlott konferenciákon a kormányzat képviseletében beszédet tartó miniszterek mellett vidéki vállalatok képviselői tartottak előadásokat. 2024-ben a tervek szerint az eddigi Country Ride eseményeket további 4 követi

A Szövetségnek éves szinten 4 nagy kiemelt rendezvénye van: két nagysikerű konferencia, a tavaszi Innovációra Magyar! és az őszi Makro Konferencia, valamint két networkingre építő esemény, az Őszindító Üzleti Pezsgés és a Companies for the Future Award díjátadó gála. A JVSZ tagvállalatait díjazó és sikereiknek nagyobb láthatóságot nyújtó gálaeseményen a 2022-ben alapított két fődíj további két különdíjjal bővült 2023-ban

 

Az eseményről készült további fotókat az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg:

Galéria

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat