COMPANIES FOR THE FUTURE AWARD 2023 – ÁTADTÁK A JOINT VENTURE SZÖVETSÉG DÍJAIT

COMPANIES FOR THE FUTURE AWARD 2023 – ÁTADTÁK A JOINT VENTURE SZÖVETSÉG DÍJAIT

Február 4-én, szombaton a Budapest Marriott Hotel báltermében a JVSZ négy kategóriában tüntette ki az évben kiemelkedő eredményeket elért tagvállalatait. A tavalyi évben életre hívott közép- és nagyvállalati fődíj mellett további két különdíj került átadásra a Szövetség azon tagjainak, amelyek iránymutató programjai, felelős és tudatos működése kiterjed a vállalaton belüli tehetséggondozásra (Best Talent Program Díj), valamint az innovatív és a teljes ökoszisztémára fókuszáló megoldások beépítésére (Best Ecosystem Builder Díj).

Dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke köszöntőjében elmondta: a szövetség kiemelt feladata, hogy erős szakmai munkával támogassa tagvállalatai gazdasági életben betöltött fontos szerepét, és aktív érdekképviseleti tevékenységet lásson el szoros együttműködésben a mindenkori kormányzattal. Mindemellett a szervezet 10 szakmai fóruma, minden fontos gazdasági területet lefedve, aktívan dolgozik a Magyarországon működő kis-, közép- és nagyvállalatok versenyképességét támogatva, szoros együttműködésben a területért felelős minisztériumokkal. A folyamatos és lendületes fejlődés mellett a JVSZ egyedisége abban is rejlik, hogy több mint 80 aktív felsővezető  vesz részt a szövetség szakmai munkájában. Az  elnökség és az ügyvezetés őszintén hisz abban, hogy a szervezet támogatni tudja a hazai vezetők munkáját, és hosszú távon hozzájárulhatnak tagvállalataik sikeréhez. A Companies for the Future Award Gálát a  tagvállalatok láthatóságának növelése céljából indították útjára, hagyományt teremtő évindító eseményként. Küldetésük minél több területen díjazni a JVSZ tagvállalatait, a jövőben még több pályázatot, még több díjat, még nagyobb láthatóságot terveznek.

Az értékes kitüntetések további elismerést nyertek azáltal, hogy a Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium is a Szövetség céljai mellé állt díjátadó támogatóként.

Nagy Márton az eseményen mondott beszédében kiemelte, hogy az iparpolitikát a vállalkozások határozzák meg, hiszen ők azok, akik igazán tudják és érzik, hogy mit, hogyan és milyen piacra érdemes termelni. Ezért véleményük, meglátásaik és igényeik kiemelten  fontosak a kormányzatnak, ezek begyűjtése és megismerése érdekében széleskörű program indul. A gazdaságfejlesztési miniszter  hangsúlyozta, hogy idén kivédhetjük a recessziót, 1,5 százalékos növekedés várható, miközben az inflációt és a növekedést tekintve is inkább pozitív kockázatok látszanak, 2024-ben pedig repülőrajtot vehet a gazdaság. Felhívta a figyelmet, hogy elindult a nagyszabású, kedvező kamatokat kínáló Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, valamint bejelentette, hogy hamarosan a Kormány elé kerülhet egy új tőkeprogram, amely zöld befektetésekre és kapacitásbővítésre is kiterjed majd. A miniszter végül kiemelte az együttműködés fontosságát és gratulált a Joint Venture Szövetségnek, valamint a díjazott vállalkozásoknak.

A fődíjak első helyezettjei és a dobogós vállalatok:

NAGYVÁLLALATI KATEGÓRIA

 I. helyezett: MAM-Hungária Kft.
II. helyezett: NI Hungary Kft.
III. helyezett: Praktiker Kft.

KÖZÉPVÁLLALATI KATEGÓRIA

I. helyezett: Pauker Holding Kft.
II. helyezett: Schiller Flotta Kft.
III. helyezett: Stádium Kft.

A vállalat nevére kattintva érheti el a cég bemutatkozó kisfilmjét.

Idén továbbá 2 pályázati különdíj is átadásra került, a szervezet egy-egy nagyvállalat támogatásával díjazta a legkomplexebb ökoszisztémát építő cégeket – Best Ecosystem Builder Különdíj a Schneider Electric Hungária Zrt. támogatásával – és a legjobb vállalati tehetséggondozó programokat – Best Talent Program Különdíj a Henkel Magyarország támogatásával.

A különdíjak első helyezettjei és a dobogós vállalatok:

BEST ECOSYSTEM BUILDER DÍJ

I. helyezett: K&H Bank Zrt.
II. helyezett: Provident Pénzügyi Zrt.
III. helyezett: Körber Hungária Gépgyártó Kft.

BEST TALENT PROGRAM DÍJ

I. helyezett: Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda
II. helyezett: BEKO Engineering Kft.
III. helyezett: MKB Bank Nyrt.

A  fődíjakodaítélésének értékelési rendszere az OPTEN Informatikai Kft. szakmai támogatásával született meg. A zsűri olyan  szempontokat vizsgált, mint a folyamatos növekedés, a stabilitás, a megbízhatóság, az etikus üzleti magatartás, a fenntarthatóság, a társadalmi hasznosság, a dolgozók megtartása, valamint a dolgozói elégedettség.

A  szempontok mérőszámai alapján minden területet figyelembe véve a legmagasabb pontot birtokló, a gazdaság jövőjéért legtöbbet tevő tagvállalatok között mindkét fő kategóriában egy neves szakmai zsűri állította fel a végső sorrendet, míg a különdíjakra a tagvállalatok nyújthattak be pályázati anyagot.

A díjak odaítélésére felállított szakmai zsűri elnöke Czakó Borbála, stratégiai tanácsadó, korábbi londoni nagykövet, társelnöke Gulyás Tibor, a Technológiai és Ipari Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára.  A szakmai zsűri  tagjai: Csorbai Hajnalka, az Opten Kft. stratégiai igazgatója, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Jaksity György, a Concorde Zrt. alapító-tulajdonosa, Jendrolovics Máté, a GB Solutions vezérigazgatója, és Pistyur Veronika a Bridge Budapest alapítója és ügyvezetője.

A négy kategória első helyezettjei egy-egy Sipos Balázs Ferenczy-díjas üvegművész által tervezett díjat vehettek át, emellett a dobogós vállalatok mindegyike kitüntetésre került  Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnöke, Dr. Fábián Ágnes a JVSZ elnöke,  valamint Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter aláírásával ellátott oklevéllel.

A JVSZ elnöksége és ügyvezetése kategóriánként mindhárom dobogós vállalatot nyertesnek tekinti, hiszen a díj bírálati szempontjainak komplexitása mellett a második és harmadik helyezés is hatalmas presztízs értékkel bír.

A rendezvény jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettjei a Csodalámpa Alapítvány és a Kis Virtuózok Alapítvány lettek. A Gálán befolyt közel 850 000 Ft értékű teljes tombolabevétel a két alapítvány számára került felajánlásra.

A “Companies for the Future Award” gála fő támogatója a Szövetség céljai és küldetései mellé álló a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, kiemelkedő szponzorai a Henkel Magyarország Kft. és a Schneider Electric Hungária Zrt. voltak. További támogatói az E.ON Hungária Zrt., a MOL Nyrt., a Peugeot Magyarország és a Salesianer Miettex Magyarországi Kft., szakmai partnere az OPTEN.

Együttműködő partnerek: Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Budapest Marriott Hotel és a Kis Virtuózok Alapítvány.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat