Tálos Péter a JVSZ új elnöke - összefoglaló a JVSz 2015. évi Közgyűléséről

-SAJTÓKÖZLEMÉNY-

Tálos Péter a JVSZ új elnöke

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) közgyűlése Tálos Péternek szavazott bizalmat, így a következő 3 évben a PCE Paragon Solutions Kft. (Foxconn) ügyvezetője látja el a szervezet elnöki feladatait. Tálos Péter a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatóját, Chris Mattheisent váltja a JVSZ élén.

A közgyűlést a JVSZ társelnöki pozícióját 2012 óta betöltő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszéde nyitotta, aki elismerését fejezte ki a tagság összegyűlt képviselőinek, mondván nem sok olyan szakmai szervezetet tudna felsorolni, amellyel ilyen rövid időn belül kétszer is alkalma nyílt az eszmecserére. Varga Mihály kiemelte: a magyar gazdasági élet valamennyi szereplője abban érdekelt, hogy továbbra is kiszámítható környezetben folytathassa munkáját. Ezért fontosnak tartom, hogy minél több alkalommal tudjunk beszélni az aktuális helyzetről, hiszen ahogy 2012-ben is elmondtam, a párbeszédben és a kölcsönös bizalomban hiszek. A tárcavezető a magyar kormán y gazdaságpolitikája iránti bizalmat erősítő lépések közé sorolta egyebek mellet az Európai Beruházási és Fejlesztési Bankkal kötött megállapodást, valamint a 2016. évi költségvetés és az ahhoz kapcsolódó adótörvények beterjesztését is.

A miniszter szerint a hazai gazdaság szempontjából az utóbbi hónapok egyik legörömtelibb fejleménye, hogy három, korábban az ország gazdaságpolitikájával kapcsolatban rendre kritikus hangot megütő nemzetközi szervezet, az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap, illetve az OECD is felfelé javította korábbi növekedési várakozásait. Varga Mihály elmondása szerint ugyan a piac visszajelzéseiben jobban hisz, mint a hitelminősítők véleményében, ezzel együtt örömmel fogadja, hogy Magyarország besorolása pozitív irányba változik, hiszen korántsem mindegy, milyen kondíciók mellett finanszírozható az ország működése. Elmondta, továbbra is a külső egyensúly megtartása, a hazai gazdaság fejlesztése, az új munkahelyek teremtése, illetve a háztartások megtakarításainak növelése maradtak a gazdaságpolitika legfontosabb céljai.

Chris Mattheisen évértékelőjében rendhagyó módon 2014 mellett elnöksége három évének eredményeiről is beszámolt. A JVSZ leköszönő elnöke szerint az elnökség 2012-es átalakulása után sikerült a szövetség szerepét olyan módon újragondolni, illetve bizonyos területeket, tevékenységeket új alapokra helyezni, hogy azok a JVSZ elmúlt harminc év alatt felépített értékeivel összhangban maradjanak. "Az elmúlt három év közös erőfeszítéseinek köszönhetően a Joint Venture Szövetség mára olyan mértékadó szervezetté vált, melynek véleményére, tapasztalataira mind gazdasági, mind kormányzati körökben számítanak."

Hozzátette, az elmúlt év egyik legjelentősebb eredménye, hogy a jogszabály véleményezést illetve kezdeményezést a JVSZ egyik legfontosabb ismertetőjegyévé sikerült tenni, ugyanakkor egyéb területeken is sikerült kiemelkedőt alkotni. A jogalkotókkal és szabályozó testületekkel kialakított szoros szakmai együttműködés mellett az akár a tagvállalatok egyéni problémáinak kezelését is jelentő érdekképviselet, a tagság körén kívül is egyre ismertebbé és elismertebbé váló rendezvények, valamint a gyors, hatékony, megbízható információáramlást és cserét emelte ki. A búcsúzó elnök szerint többek között ezeknek az eredményeknek is köszönhető, hogy mind többen érzik fontosnak, hogy a JVSZ tagjaivá váljanak. "Remélem sikerült egy kis ízelítőt adnom abból a munkából, amelyhez Önök közül is rengetegen hozzájárultak. Ezúton is bíztatok mindenkit, hogy az idei évben is vegyen részt a szövetség munkájában, akár csak egy ötlet, vélemény, javaslat erejéig. Az itt megszerezhető kapcsolati tőke talán a legfontosabb érték az üzleti életben, de legalább ilyen jelentőségű tény az is, hogy a JVSZ egyúttal egy baráti közösség is."

A közgyűlés titkos szavazásának eredményeként a következő három évben Tálos Péter, a PCE Paragon Solutions Kft. (Foxconn) ügyvezetője látja el a JVSZ elnöki feladatait. A tisztújítás keretében Fekete István , az Interim Vezető Szolgáltató Kft. ügyvezető partnere, valamint Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője személyében két új elnökségi tagot, Lipcsei András, a Dr. Pendl & Dr. Piswanger International ügyvezetője és Lambert Zoltán, a WTS Klient Adótanácsadó Kft. ügyvezetője személyében új FB tagokat is választottak. Dr. Juhász Hedvig, a Sanofi-Aventis Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója pedig az Etikus Üzleti Magatartás Bizottság tagjaként segíti ezentúl a szövetség munkáját.

További információ:

Tálos Péter
PCE Paragon Solutions Kft. (Foxconn), ügyvezető

A korábban a finn Eimo vállalatcsoport kötelékében tevékenykedő szakember 2003 óta dolgozik a Foxconn csoportnál, különböző vezetői pozíciókban. 2004 márciusáig a Foxconn WLBG Americas regionális business controllere és vezérigazgató-helyettese, majd a Foxconn magyarországi leányvállalataihoz igazol, 2007 decembere óta ügyvezetője a PCE Paragon Solutions Kft.-nek, 2013-tól pedig az FIH Europe Kft.-nek is. 2011 és 2014 között ellátta a lengyelországi leányvállalat – a PCE Paragon Invest Sp. z o. o. ügyvezetői feladatait is. Részt vett a cégcsoport európai akvizícióinak lebonyolításában, két esetben képviselte a csoportot az európai bizottsági versenyhatósági eljárás során.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat