Stratégiai megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a JVSZ

Tisztelt Tagjaink! Tisztelt Partnereink!

Nagy örömmel számolunk be arról, hogy Szövetségünk stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. 

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Joint Venture Szövetség (JVSZ), az erről szóló dokumentumot csütörtökön írta alá Fónagy János, az NFM államtitkára és Tálos Péter, a JVSZ elnöke. Ez az NFM 30. stratégiai megállapodása. 

Fónagy János a szerződés aláírásakor hangsúlyozta, az üzleti világ és a kormányzati szféra ugyanazon célért dolgozik, ezért létfontosságú, hogy partnerségi viszony legyen közöttük. A JVSZ nagyon sokat tett azért - nemcsak elvileg, hanem a gyakorlatban is -, hogy versenyképesebb legyen az ország - mondta.

Az államtitkár arra kérte a szövetséget, segítse továbbra is a tárca munkáját, ösztönözze a külföldi befektetések Magyarországra áramlását, segítse elő a vállalatok hazai és nemzetközi ismertségét, elismertségét. Megjegyezte, hogy 2015 a külföldi tőkebefektetések terén minden addiginál jobb eredményeket hozott, az idén szeptember közepéig pedig több mint kétszeresét sikerült elérni a tavalyi egész évi teljesítménynek, amiben szerepük volt a szövetség tagjainak is.

                  

 

Tálos Péter szerint a kormány méltó partnerre talált a külföldi és hazai befektetők érdekszövetségében. A szervezet kétszáz tagja között megtalálhatók a legnagyobb hazai vállalatok és a legkisebb vállalkozások is, az általa képviselt cégek árbevétele meghaladja a 11 ezer milliárd forintot és közel 100 ezer embert alkalmaznak.
A szövetség harminc éve dolgozik azon, hogy hozzájáruljon Magyarország versenyképességének javításához, ennek egyik leglényegesebb eleme, hogy észrevételeivel segítse a mindenkori kormányt abban, hogy a legbefektetőbarátabb jogszabályi környezetet hozza létre. Az NFM-mel kötött megállapodás hozzájárulhat ezen erőfeszítések sikeréhez - fejtette ki a JVSZ elnöke. Az elnök véleménye szerint az NFM tevékenysége kiemelkedő jelentőségű, olyan, a szövetség tagjait is érintő, a magyar gazdaság versenyképességét befolyásoló területekért felel, mint az energiapolitika, a fogyasztóvédelem, az infokommunikáció, a vendéglátás, a közlekedés és a klímapolitika. E területek szabályozása során a hatékony és közérthető jogalkalmazás feltételeinek megteremtéséhez szükséges jogszabályok alkotása a vonzó befektetési környezet kialakításának és a versenyképesség fokozásának elengedhetetlen feltétele. A JVSZ a gazdaság egészét átfogó tapasztalata, szakmai tudása, szakembergárdája révén javaslataival, észrevételeivel képes lesz érdemben hozzájárulni ehhez - mondta Tálos Péter.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat