Elhunyt Mosonyi György, a JVSZ korábbi elnöke, a MOL Felügyelőbizottságának elnöke

ELHUNYT MOSONYI GYÖRGY, A MOL FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE

A MOL megrendülten értesült arról, hogy életének 69. évében elhunyt Mosonyi György, a MOL Felügyelő Bizottságának elnöke, aki méltósággal viselte hosszan tartó, súlyos betegségét.

Mosonyi György szakmai karrierjét a MOL-előd ÁFOR-nál kezdte. 1974-ben szakértőként csatlakozott a Shell International Petroleum Co. magyarországi képviseletéhez, ahol 1986-tól kereskedelmi igazgatóként dolgozott. 1994 és 1999 között a Shell Hungary Rt. elnök-vezérigazgatója. Eközben 1997-ben a közép- és kelet-európai régió elnökének nevezték ki. 
A páratlanul széles szakmai ismeretekkel rendelkező Mosonyi György ezt követően csaknem húsz évet dolgozott a MOL-nál, 1999-ben vezérigazgatóként és az igazgatóság tagjaként csatlakozott a vállalathoz. Oroszlánrészt vállalt a társaság akkori stratégiájának kialakításában és megvalósításában. 2011-ig tartó vezérigazgatói megbízatása alatt a legnagyobb magyarországi székhelyű vállalat valódi nemzetközi szereplővé vált. A vezérigazgatói pozícióból történt leköszönése után is óriási energiával vett részt a MOL életében, elnökként vezette a MOL Felügyelő Bizottságát egészen haláláig.
Távozásával nem csak a MOL-csoport, de a teljes magyar üzleti élet és a régió energetikai ipara vesztette el egyik meghatározó alakját. Menedzseri feladatai mellett több jelentős  tisztséget is vállalt, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke volt és évtizedek óta töltött be különböző pozíciókat a Joint Venture Szövetség elnökségében. 2012 áprilisában a Magyar Telekom Nyrt. Igazgatóságának tagjává választották.

Mosonyi Györgyöt a MOL saját halottjának tekinti.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat