Economy Brunch Beszámoló

Fizetnénk! De mennyit és kinek?

Hogyan tervezzünk 2024-re?

A HR Fest keretében került megrendezésre októberi Economy Brunch eseményünk, melyen a jelenlegi bérpiaci helyzetről szóló szakmai előadások mellett valódi párbeszédre és konzultációra hívtuk az érdeklődőket.

Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár nyitóelőadásában beszámolt a keresetemelkedési trendekről, valamint bemutatta, hogy az elmúlt időszakban hogyan változtak a reál- és minimálbérek, illetve hogy milyen kormányzati támogató programok várhatóak a munkaerőpiac területén.

Ebergényi Zsolt, a Korn Ferry munkaerőpiaci elemzőcég ügyféligazgatója felvázolta a jelenlegi javadalmazási körképet és a vállalatok bérfejlesztési gyakorlatait.

A szakmai előadásokat követően az interaktív beszélgetés során pedig előkerültek a jövő év tervezésének nehézségei. Zsolt mellett a beszélgetés résztvevői Gera Csilla, a Henkel Magyarország Kft. HR vezetője, valamint dr. Varga Zoltán, a Magyar Suzuki Zrt. HR és jogi igazgatója közösen szakmai konzultációt folytattak és a lehetséges fejlesztésekről egyeztettek Államtitkár Úr és a közönség bevonásával.

A beszélgetést Szabó Csaba, a JVSZ Fenntartható Munkaerőpiac Szakmai Fórumának elnöke, a Develor vezérigazgatója moderálta. 

A konferencia részletes szakmai beszámolója a Makronóm Blog oldalán érhető el, ezen a linken keresztül.

Soron következő eseményünk december 7-én az Átlátható Pénzügy, Adóügyek & Jog Szakmai Fórum Economy Brunch rendezvénye lesz, melynek fókusztémája a globális minimumadó lesz. Hamarosan jelentkezünk a részletekkel.

 

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat