Country Ride: Veszprém - Beszámoló

Country Ride: Veszprém- beszámoló

Múlt héten sikeresen lezajlott új kezdeményezésünk, a Country Ride vidéki rendezvénysorozatunk első alkalma a Volkswagen támogatásával, melynek célja, hogy az idei évtől a JVSZ fókuszát vidékre is kiterjesszük ezzel növelve az általunk képviselt, vidéki székhelyű tagvállataink számát. Az esemény közel 100 fő részvételével zajlott Veszprémben Vas, Veszprém és Zala vármegyék érdeklődő vállalatainak a JVSZ szakmai tartalmainak megismerésére, lehetőséget teremtve a kapcsolatépítésre is.

Kezdeményezésünk idén még 3 állomással folytatódik:

  • szeptember 15. Pécs
  • október 13. Kecskemét
  • november 17. Debrecen

A programot mindig az adott régió számára releváns témák köré építjük. 
A 2024-es állomások között szerepel még Székesfehérvár, Tatabánya, Nyíregyháza és Eger.

Tekintse meg az erre az alkalomra készített bemutatkozó kisfilmünket, melyben megismerkedhet Szövetségünk tevékenységeivel.

Örömmel osztjuk meg a TV2 Tények beszámolóját is a rendezvényről.

Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyitóelőadásában kiemelten foglalkozott a térség helyzetével. Kiemelte, hogy az eddigi régiós felzárkóztatási politikák elsősorban Budapest fókuszúak voltak, és bár szinte minden régióban tapasztalhattunk fejlődést, de azok szintje igen eltérő volt.
Miniszter úr prezentációjának részletes szakmai összefoglalóját az MTI tudósításában olvashatják.

Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az országos munkaerő piac taglalása mellett kitért a térség helyzetére is, mivel a vállalkozók ezt jelölték meg a régiójuk egyik legérzékenyebb témájának. A hallgatóság külön díjazta, hogy az államtitkár nem igyekezett idealizált képet festeni a munkaerőpiacról, hanem előadásában a problémákra és azok megoldásaira koncentrált. 

Kiss Katalin, a JVSZ régiós nagykövete, a MAM-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében részletesen kifejtette, hogy a JVSZ eknöksége számára kiemelt fontosságú a vidéki vállalatok képviselete és a Szövetség országos lefedettségének növelése, ezért elsőként és úttörőként vállalta a Country Ride eseménysorozat veszprémi állomásának megszervezését.

A Volkswagen veszprémi márkaképviseletének nevében, a Ring-Autó Kft. ügyvezető igazgatója, Molnár Judit is nagy örömmel köszöntötte a vendégeket.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntőbeszédében kiemelte, hogy milyen fontos a vállalati közösségek szerepe, ezért is üdvözli a Szövetség kezdeményezését és bátorította a vállalatokat az összefogásra és az aktív szerepvállalásra.

Az előadások mellett egy elemzői kerekasztal-beszélgetés is színesítette a programot “Egyensúly a jövő munkaerőpiacán” címmel, melyben Márton Kata, a Pratiker Magyarország HR&CSR vezetőjének moderálása mellett Horváth Nikoletta, a MAM-Hungária Kft. HR vezetője, Krátky Márk, az euJobs HR-Group üzletfejlesztési és üzemeltetési igazgatója és Novák Tibor, a BPW-Hungária Kft. HR vezetője osztották meg tapasztalataikat a munkaerő-megtartás szerepéről és munkaerő bevonzás lehetőségeiről.

Olvassák el szakmai partnerünk, a Makronóm Intézet gazdasági blogján megjelent részletes beszámolót az eseményről.

A rendezvényen készült képeket ide kattintva tekintheti meg.

 

 

 

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat