Vezetőség

Dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán

Barakonyi Zoltán a Pécsi Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, amelyet követően a Gazdasági Versenyhivatal Nemzetközi Csoportjánál helyezkedett el, és gyakornokként dolgozott az Egyesült Államok versenyhatóságainál is: az Igazságügyi Minisztérium Antitröszt Divíziójánál (DOJ Antitrust Division) és a Szövetségi Kereskedelmi Tanácsnál (FTC). Ezután Master of Arts képesítést szerzett politikatudomány szakon Pennsylvaniában (Indiana University of Pennsylvania) és Master of Laws diplomát kapott az amerikai jogrendszer területén Virginiában (College of William and Mary). A Baker &McKenzie budapesti irodájához 1994-ben csatlakozott, jogi szakvizsgáját pedig 1996-ban tette le. 2001-ben választották a Baker & McKenzie tulajdonostársává. Jelenleg a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda versenyjogi praxisának vezetője, és a Baker & McKenzie európai versenyjogi csoportjának tagja. Számos magyar és nemzetközi vállalat versenyjogi tanácsadójaként működik a kartelljog, az erőfölény és a fúziós jog területén. Képviseli ügyfeleit a Gazdasági Versenyhivatal, az Európai Bizottság, valamint a magyar és az európai bíróságok előtt. A Magyar Versenyjogi Egyesület alelnöke, a világ versenyhatóságai által alkotott Nemzetközi Versenyjogi Hálózat (ICN) nem kormányzati tanácsadója, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Versenyjogi Kutatóközpont Tudományos Tanácsának tagja. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem versenyjogi szakjogász képzésén is tanít, valamint gyakran ad elő versenyjogi konferenciákon és számos publikációval rendelkezik a versenyjog témájában.

A Baker & McKenzie 1987-ben nyitotta meg budapesti irodáját, amely ma Magyarország egyik vezető nemzetközi ügyvédi irodája. A Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda tevékenysége az üzleti élet mindent területére kiterjed. Tekintélyes nemzetközi jogi kiadványok évek óta vezető besorolással illetik különböző csoportjait és a cégnél dolgozó ügyvédeket.

Dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán ügyvéd Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda
Bemutatkozás Vezetőség Bizottságok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat