Vezetőség

dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán

A Baker McKenzie budapesti irodájának partnere, az iroda versenyjogi és compliance csoportjának vezetője. 

A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végzett 1992-ben. Tanult az Amerikai Egyesült Államokban az Indiana University of Pennsylvania politikatudományi karán, valamint a Virginia állambeli College of William & Mary jogi karán. Szakmai pályafutását a Gazdasági Versenyhivatal Nemzetközi Csoportjában kezdte, ahol lehetősége volt részt venni a magyar-EK társulási megállapodás tárgyalási folyamatában. 

1994-ben csatlakozott a Baker McKenzie budapesti irodájához. 1996 óta tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának, 2001 óta tulajdonostársa az ügyvédi irodának. Sok száz hazai és külföldi vállalkozás jogi tanácsadójaként működött közre számos határon átnyúló tranzakcióban és jogvitában, és képviselte ügyfeleit a Gazdasági Versenyhivatal, az Európai Bizottság, valamint a hazai és az Európai Unió bíróságai előtt. 

Versenyjogi csapatával ügyfelek compliance programjait szervezi és irányítja az azok végrehajtásával kapcsolatos belső vizsgálatokat. A Legal500, a Chambers Europe és a Global Competition Law Review egyaránt Magyarország vezető versenyjogi szakértői között tartja számon, kiemelve az általa vezetett versenyjogi csoport kiemelkedő teljesítményét a magyar és az európai uniós versenyjogi ügyekben. 

2012 óta a világ versenyhatóságait tömörítő International Competition Network nem-kormányzati tanácsadója, 2015 óta a Magyar Versenyjogi Egyesület elnöke. 2017 óta a Nemzetközi Versenyjogi Liga alelnökeként az LIDC globális vezetőségének is tagja. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Versenyjogi Kutatóintézet Tudományos Bizottságának tagja, és az egyetem szakjogászképzésének előadója. Versenyjogi témában számos publikációja jelent meg. 

A korábbi évek során két alkalommal is töltött be elnökségi posztot a JVSZ-nél. 

 

dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán ügyvéd Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker & McKenzie ügyvédi iroda
Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat