Vezetőség

Dr. Bársony Farkas

Sikeres multinacionális cégvezető, pénzügyi jogász. Egyike az első jelentős magyarországi impact befektetőknek, jelenlegi cége pedig az ügyvezérelt vállalat egyik hazai úttörő példája. 

Tanulmányait Pécsett (PTE, jogi és közgazdasági, MBA diplomák - 1986-1994), Bécsben (WU, Nemzetközi adójog LL.M. - 2003) és az Amerikai Egyesült Államokban (IUP, PA, ösztöndíj, közgazdaságtan, üzleti jog és marketing - 1989/90) folytatta. Az elsők között került magyarként globális pozícióba szakterületén egy vezető multinacionális cégnél (GE Industrial Solutions) és emellett a 2000-es évek elejétől több hazai GE cégnek is az ügyvezető igazgatója volt egészen 2017-ig.

Pénzügyi jogászként megfordult nagy tanácsadó cégeknél is, az Arthur Andersen-nél (1995-96) és a PwC-nél, utóbbiban már partnerként (2018-19). Board tagként jelenleg is segíti a KONDOR Global tanácsadó cég munkáját (2019-). 

Jelenlegi cége, a Sharity Zrt a start-up fázisból induló, hazai és már nemzetközi díjas innovatív digitális platform, a Sharity app megalkotója, amelynek célja hogy konkrét üzleti tevékenységekhez kössön fenntarthatósági célok támogatását, innovatív, mérhető - és jelenthető (ESG) - módon, ezáltal komoly, pozitív társadalmi hatást érjenek el a helyi közösségekben a Sharity Transzparencia Standard-ot vállaló civil szervezeteken keresztül.  

2016 és 2020 között az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke és a pénzügyminiszter vezette Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja. Jelenleg többek között a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének (2023- ) és a United Way Magyarország (2022- ) elnökségének tagja. 2017-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok építésében vállalt jelentős, két évtizedes szerepvállalása elismeréseképpen. 

Dr. Bársony Farkas elnök-vezérigazgató Sharity Zrt.
Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat