ESG MEETUP - Economy Brunch // Beszámoló

ESG MEETUP - ECONOMY BRUNCH

BESZÁMOLÓ

Az üzleti szakmai programon 15 kiemelkedő szakértő 4 előadáson
és 3 panelbeszélgetésen keresztül hozta közelebb az érdeklődőkhöz a Fenntarthatósági Jelentéssel (CSRD) és az ESG Beszámolóval (ESG tv.) kapcsolatos 2024-es első körös kötelezettek kihívásait és megoldásait.

 

Dr. Túri Anikó, a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára nyitóelőadásában bejelentette, hogy nyáron társadalmi egyeztetésre bocsátják a hazai ESG törvényhez kapcsolódóan a miniszteri-, SZTFH-hoz kapcsolódó és más ESG végrehajtási rendeleteket.

 

Szabados Richárd, a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ) ügyvezető igazgatója előadásában elmondta, hogy az Ügynökség feladata az ESG-törvényhez kapcsolódóan a kkv-k felkészítését, fejlesztését célzó támogatási programok indítása, képzések biztosítása, valamnint ESG-szemléletformáló és -tanácsadási szolgáltatások nyújtása áll.

 

Molnár Csaba Gábor, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság (SZTFH) ESG igazgatójának előadásából megtudhattuk, hogy a Hatóság idei feladatai közé tartozik a vállalati kötelezettségekre vonatkozó részletek kidolgozása, a közreműködői részletszabályok és követelményei, valamint a digitális állami szolgáltatások (ESG-menedzsmentplatform, hitelesített támogatásmenedzsment-központ működéséről szóló rendeletek) kialakítása.

 

Holczinger Norbert, az MNB szakértője többek között elmondta, hogy a zöld finanszírozási piac is növekszik: 2023 végén 880 milliárd forintnyi zöld hitelt folyósítottak.
Ez a növekedés a vállalati hitelezés erősödésének motorja, a teljes vállalati hitelezés növekedésének 75%-át a zöld hitelezés tette ki, miközben a teljes vállalati hitelpiac csak egy számjeggyel nőtt.

 

Az esemény részletes szakmai beszámolóját a Makronóm Intézet gazdasági blogján itt olvashatja!

A téma aktualitásait az egyéni előadások mellett szakértőink panelbeszélgetések keretében is kifejtették.

A rendezvényen készült képeket ide kattintva tekintheti meg.

 

Ezúton is köszönjük támogatóinknak az együttműködést, mellyel jelentősen hozzájárultak a rendezvény sikeréhez!  

Főtámogatóink: Foxconn, Frame Group

Együttműködő partnereink: Business Fest, Makronóm Intézet

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat