Az „etikus” hackelés és a kiberbiztonsági szolgáltatások keretei

A JVSZ Korrupcióellenes Bizottságának nyílt ülése JVSZ tagok számára

Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda Nézze meg a térképen!
Bejárat: 1051 Budapest, Apáczai Csere János utca 15/2.

"Fehér kalapos" és "fekete kalapos" hackerek, crackerek, phreakek '80-as évekbeli underground szubkultúrájából nőtt ki mára a egyik legjobban fejlődő, nagyvállalati digitális szolgáltatások terén az kiberbiztonsági szolgáltatások rendszeres igénybevétele és nyújtása. A cégeket etikus hackeléshez kapcsolódó tevékenységek végzésére részben jogszabályok kötelezik, mint a GDPR vagy szektoriális szabályozói előírások, részben pedig a saját, jólfelfogott érdekük és információbiztonsági kockázattűrő képességük. A nagy tech óriások önálló etikus hackelési programokat hirdetnek, míg ez Magyarországon egyelőre nem jellemző.

A terület körül sok a félreértés és a félinformáció. Ezért az előadás azt mutatja be, hogy ki az etikus hacker, milyen jogszabályi, hatósági előírások és ajánlások vonatkoznak az etikus hackelésre, melyek azok a jogi és információ biztonsági kockázatok, amelyeket az ilyen jellegű tevékenység végzése, illetve ilyen jellegű szolgáltatás igénybevétele során figyelembe kell venni és kezelni szükséges, illetve azt, hogy miért fontosak ezek a szolgáltatások.

Előadók:

A Baker McKenzie szakértője, dr. Bereczki Tamás (CISM, CRISC, CIPP/E – Senior Associate) egyedi információbiztonsági és jogi tapasztalattal rendelkezik és elsősorban a megrendelői oldallal, illetve a szolgáltatás nyújtókkal kapcsolatos jogi kereteket, míg Zala Mihály (Associate Partner | Cybersecurity, Technology Risk and Technology Consulting) az Ernst & Young Cybersecurity tanácsadásért felelős partnere a szolgáltatói oldalt és a kapcsolódó kockázatokat mutatja be.

A rendezvényen történő részvétel térítésmentes, azonban előzetes regisztráció szükséges! Jelentkezési határidő: 2019. április 1., hétfő, 17.00 óra

Örömmel várunk minden érdeklődőt!

 

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat