Sikeres jótékonysági akciót szervezett a Pauker Nyomda

Október 12-én jött el az ideje annak, hogy az augusztus-szeptember hónap folyamán összegyűjtött, több mint 6.000 db gyerekkönyvet egy ünnepélyes sajtótájékoztató és nyomdalátogatás keretén belül átadjuk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek.
 
Az első könyvcsomagokat a Pauker Nyomda tulajdonosa, Vértes Gábor adta át a helyszínen is jelen lévő gyerekeknek. Elmondása szerint: „Nyomdaként mindig is szívügyünk volt a könyvkiadás, és az olvasás népszerűsítése. Ezért gondoltunk arra, hogy ezen a téren vállalt küldetésünknek ezúttal a gyerekeken keresztül próbálunk meg megfelelni. Így találtunk rá az Ökumenikus Segélyszervezetre, akik vállalták, hogy az összegyűjtött könyveket szétosztják a Segélyszervezet által fenntartott családok átmeneti otthonaiban élő gyerekek között. Reményeink szerint ezzel mi is hozzá tudunk járulni egy kicsit a közös meseolvasás jelentette, családi élmények gyarapodásához. Büszkék vagyunk rá, hogy kiadókat, cégeket és magánszemélyeket egyaránt be tudtunk vonni a kezdeményezésünkbe, és biztosak vagyunk benne, hogy ez a több mint 6.000 db könyv a lehető legjobb helyre fog kerülni!”
 
 A könyvcsomagok átadásában részt vett még Rácz András, egyik adományozónk, a KELLO képviseletében, valamint Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, aki nagyon hasznosnak ítélte meg a Pauker Nyomda által összegyűjtött könyvadományt. „A Segélyszervezet törekszik arra, hogy az alapellátáson túl olyan hiánypótló segítséggel is jelen legyen támogatottjai mindennapjaiban, amelyek bár fontosak, de sajnos az elsők között kerülnek le a megélhetés miatt a rászoruló családok fontossági listájáról. Ilyen hasznos segítség ez a nagyszerű könyvadomány, mert nemcsak az intézményben élő gyerekek fejlesztését segítik elő, hanem olyan különösen is hasznos és fontos tárgyi segítségben részesülhet több száz család, amelyre amúgy nem tudna költeni.”  
 
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az alábbi kiadóknak, akik adományaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy több száz családhoz juthasson el mesekönyv, foglalkoztató füzet, tankönyv vagy éppen ifjúsági regény: Vad Virágok Könyvműhely, Tessloff-Babilon Kiadó, Scolar Kiadó, Pannon Lapok Társasága Kiadó Kft, Kossuth Kiadó, Partvonal Kiadó, Móra Kiadó, Magvető Kiadó, General Press Kiadó, Gulliver Kiadó, Könyvtárellátó Nonprofit Kft (KELLO), Alexandra Kiadó, Cartaphilus Kiadó és Média Service Zawada Kft.
 
Külön köszönettel tartozunk ügyfeleinknek is, például a Dég Thermoset Kft-nek, az Interpress Külkereskedelmi Kft-nek illetve a Swedex Hungária Kft-nek, hogy cégükön belül számos gyerekkönyvet gyűjtöttek össze, majd juttattak el a Pauker Nyomda telephelyére! Így tett számtalan magánszemély is, vagyis több száz kötetet civil összefogással sikerült összegyűjtenünk!
 
Köszönet illeti még D. Tóth Krisztát, aki könyvadományok mellett a gyűjtés népszerűsítésében is szerepet vállalt, ahogy az Elite Magazin is. Nem mehetünk el szó nélkül a Lizzy Card Kft segítsége mellett sem, akik egy-egy ajándékcsomaggal kedveskedtek a meghívott gyerekeknek, valamint számos, népszerű naptár-alapanyagot biztosítottak programunk lezárásához. Ez nem volt más, mint a gyerekek körében zajos sikert arató és a kézi kötészetünkön végződött nyomdalátogatás, ahol mindenki saját maga állíthatta össze legújabb, 2017-es naptárát!

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat