Economy Forum - Fenntartható munkaerőpiac szakmai műhely

Fenntartható munkaerőpiac - az ESG humán oldala

Az online rendezvényt tagvállalataink számára szervezzük. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szakmai fórumainkhoz kapcsolódóan egy új interaktív és szakmai műhelymunkán alapuló eseménysorozatot indítunk, JVSZ Economy Forum néven. A júniusban induló kezdeményezés alkalmai a szakmai fórumaink munkájába vonják be szélesebb körben az érdeklődő tagvállalatokat.

Az eseménysorozatunk második állomásán is lesz lehetőség az interaktív bevonódásra és kiscsoportokban történő beszélgetésre online formában. 

 

A június 21-én, a HR tematikájú alkalmon pedig lehetőséget adunk az ESG iránt érdeklődő tagvállalatok számára a téma humán oldalához tartozó ismeretek bővítésére, tudásátadására és tapasztalatcseréjére is. 

Az esemény programját a Fenntartható Munkaerőpiac Szakmai Fórum elnöksége szervezi, az alábbi rendhagyó témában:

Fenntartható munkaerőpiac, avagy az ESG humán oldala

A részvétel tagjaink számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken keresztül tudnak megtenni.

Manapság rengeteget hallunk az ESG-ről, de vajon tudjuk-e, hogy valójában mit jelent és mi mindent ölel fel? Vajon ismerjük-e és foglalkozunk-e a humán aspektusaival? Mi lenne az ESG-vel humán erőforrás nélkül? 

Az ESG - az angol Environmental, Social és Governance szavak rövidítése - egy olyan értékelési rendszert jelent, amely célja, hogy a pénz- és tőkepiaci szereplők a fenntarthatóság szempontjából objektíven képet alkothassank egy cégek tevékenységéről. Az ESG egyelőre talán a nagyvállalatok számára jelent feladatot, de egyre inkább fontossá válik a KKV-k számára is. A munkahely választás során pedig a fiatal jelöltek részéről erősödő döntési szempontként jelentkezik az állást hirdető vállalat fenntarthatósággal, ESG-vel kapcsolatos tevékenysége.

Mik az ESG-vel kapcsolatos emberi aspektusok, milyen megoldásokban érdemes gondolkodnia egy cégvezetőnek vagy HR szakembernek, ha a fenntarthatóság humán aspektusát szeretné biztosítani?

Erről szól a Fenntartható Munkaerőpiaci szakmai fórumunk első szakmai műhely rendezvénye.

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat