ÁLDÁS VAGY ÁTOK A KÜLFÖLDI TŐKE?

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénztárterem Nézze meg a térképen!
Budapest, V. József nádor tér 2-4.

Áldás vagy átok a külföldi tőke?

 A 30 éves JVSZ rendhagyó, újszerű eseménye

A 30 éves JVSZ rendhagyó, újszerű eseményére invitáljuk az érdeklődőket:

„Áldás vagy átok a külföldi tőke?"
2016. június 15. szerda 16.00 - 20.00
 NGM Pénztárterem (Budapest, V. József nádor tér 2-4.)
A zsűri elnöke:
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

Előzmény
A JVSZ elnöksége március 23-i ülésén meghallgatta a KKVHÁZ Zrt. kezdeményezését, és egyhangúlag támogatta, hogy a rendezvényeivel egyre ismertebb tagja, hozza el a szövetségbe a közösségteremtő, intellektuális játékát, a KKVHÁZ klubestet. A délutáni, kora esti rendezvény egyszerre lesz vetélkedő, szórakozás, intellektuális kihívás és tapasztalatcsere is. Döntés születet arról is, hogy a versenyről hangfelvétel születik, amiből a KKVHÁZ és a JVSZ könyvet tervez kiadni, - ezzel is tisztelegve a szervezetünk fennállásának 30. évfordulója előtt.

A klub est és az ebből készülő könyv szinopszisa
A JVSZ - KKVHÁZ egy valóságos, élő, tétre menő vita. A vita hangfelvétele adja majd a készülő könyv gerincét. A vállalkozó kedvű jelentkezőknek eleve el kell fogadniuk, hogy szereplésükről hangfelvétel készül és az anyag szerkesztve a JVSZ könyvének alapjául szolgálhat. Csak az ülhet a vitázók közé, aki vállalja, hogy a hanganyag - szerkesztett változata - írásban publikálásra kerül és előre lemond ennek a visszavonási jogáról. 
A vitázók, VIP meghívottak és az érdeklődő közönség vesz részt a klub esten. A vitára jelentkezőket ( A létszámtól függően, előre láthatólag 4 asztalhoz sorsoljuk.) Mind a négy asztal ugyanazt a vitatémát kapja. 
Áldás, vagy átok a külföldi tőke Magyarországon. Sorsolással dől el, melyik két asztalnak kell a mellett érvelnie, hogy veszélyei és kockázatai is vannak a külföldi tőke szerepvállalásának és melyik kettőnek a mellett, hogy a külföldi tőke döntően áldás.
A verseny lebonyolítása értelem szerűen sarkított helyzetet teremt, ez egy játék és tudjuk, hogy az ott elhangzottak nem feltétlenül a kifejtőjének a végső véleményét tükrözik.
Az asztalok egy órán át vitázhatnak. Eközben a közönség kávéház szerűen szabadon járhat kelhet az asztalok között, belehallgathat a vitákba. 
Minden asztalnál szervezetünk közismert, tekintélyes moderátora vezeti a vitabeszélgetést és egy ismert gazdasági újságíró követi a vitát. A párhuzamos beszélgetések hangrögzítésre kerülnek.

Minden asztaltársaság a tagjai közül szótöbbséggel egy személyt választ a vita végén. Azt a személyt, akiről feltételezi, hogy a döntőben a legjobban jeleníti meg az asztal dilemmáit, jó érvelő, és kiváló szónok lesz. 
Fontos a jó döntés, mert a készülő könyvben az első két helyezett korábbi asztalának a vitaleirata is helyet kap. A színpadra tehát a 4 kiválasztott kerül. Egyenként prezentálnak, maximum 10-10 percben. Egy 3 fős zsűri értékel, de a két legjobbat végül a közönség választja.

A végső döntőben a két szereplő összeméri a vitakészségét, de új feladattal. Mit hoz a jövő Európa, mit hoz a jövő Magyarország? - címmel. A 3 fős zsűri ezúttal is értékel, de a legjobbat megint a közönség választja. 
A könyvbe a 4 fős színpadi vita, a két fős döntő, valamint annak a két asztalnak a vita leirata kerül, akiknek a tagjai a végső döntőt vívták. Az egyes leirat részleteket utólag szakértők kommentálhatják, magyarázzák. 

A könyvnek a szabályok ismeretében, de még a vita előtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a JVSZ társelnöke és Tálos Péter a JVSZ elnöke ad fülszöveget, amit a félreértések elkerülése érdekében előre meg is jelentetünk. 
A két vezetőt csak arra kérjük, hogy ők ne a vita feladatával foglalkozzanak, hanem más módon közelítsenek a témákhoz. Fontos, hogy a könyv vitaleiratán és szakértői kommentárjain kívül, a korábbi elnökök is elmondják a gondolataikat.
A kötetet a rendezvényen készült fényképek illusztrálják! Fed lapján a győztes képe látszik majd. (Megj.: A szervezők fenntartják a jogot, a rendezvény programjának finom változtatására)

Egyebek
A vita esten a szervezők fejenként 10.000 Ft belépődíjat kérnek, ami fedezi az apró falatokat, kávét, üdítőt és az élményt.
A vitaestnek szponzorai is lehetnek. Egységesen 50.000 Ft-ért a támogatók a vitadélután honlapján és a helyszínén is szerepelhetnek (a díjban egy fő belépése biztosított).
A könyv címe: A tartalom ismeretében pályázatot hirdethetünk a címre. Mindenki a magáénak érezheti az ügyet, ha ő is gondolkodott rajta. Határidő a vitaest előtti nap éjfél.

Az est forgatókönyve

16:00   regisztráció, előzetes tájékoztató

17:00   köszöntések, szabályismertetés, a vitahelyek kisorsolása, elhelyezkedés

17:30   a vita

18:30   a színpadi vita

19:30   döntő

20:00   eredményhirdetés

Aki szereti a szövetségünket, aki szeret kapcsolatot építeni és aki szereti a játékot jöjjön el!
Tagunk a KKVHÁZ népszerű klubját hozza el hozzánk a 30. születésnapunkra. Különleges személyiségek, éles viták és sok nevetés egy csodálatos környezetben.
Részletek: http://www.kkvhaz.hu/jvsz-kkvhaz 
Regisztráció válasz e-mailben: jvsz@jointventure.hu

Üdvözlettel

Tálos Péter
elnök

Szendrey Silvia
ügyvezető igazgató

Gulyás József
KKV Ház Zrt. vezérigazgató, szervező
 

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Pályázatok Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat