ÁLDÁS VAGY ÁTOK A KÜLFÖLDI TŐKE?

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénztárterem Nézze meg a térképen!
Budapest, V. József nádor tér 2-4.

Áldás vagy átok a külföldi tőke?

 A 30 éves JVSZ rendhagyó, újszerű eseménye

A 30 éves JVSZ rendhagyó, újszerű eseményére invitáljuk az érdeklődőket:

„Áldás vagy átok a külföldi tőke?"
2016. június 15. szerda 16.00 - 20.00
 NGM Pénztárterem (Budapest, V. József nádor tér 2-4.)
A zsűri elnöke:
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

Előzmény
A JVSZ elnöksége március 23-i ülésén meghallgatta a KKVHÁZ Zrt. kezdeményezését, és egyhangúlag támogatta, hogy a rendezvényeivel egyre ismertebb tagja, hozza el a szövetségbe a közösségteremtő, intellektuális játékát, a KKVHÁZ klubestet. A délutáni, kora esti rendezvény egyszerre lesz vetélkedő, szórakozás, intellektuális kihívás és tapasztalatcsere is. Döntés születet arról is, hogy a versenyről hangfelvétel születik, amiből a KKVHÁZ és a JVSZ könyvet tervez kiadni, - ezzel is tisztelegve a szervezetünk fennállásának 30. évfordulója előtt.

A klub est és az ebből készülő könyv szinopszisa
A JVSZ - KKVHÁZ egy valóságos, élő, tétre menő vita. A vita hangfelvétele adja majd a készülő könyv gerincét. A vállalkozó kedvű jelentkezőknek eleve el kell fogadniuk, hogy szereplésükről hangfelvétel készül és az anyag szerkesztve a JVSZ könyvének alapjául szolgálhat. Csak az ülhet a vitázók közé, aki vállalja, hogy a hanganyag - szerkesztett változata - írásban publikálásra kerül és előre lemond ennek a visszavonási jogáról. 
A vitázók, VIP meghívottak és az érdeklődő közönség vesz részt a klub esten. A vitára jelentkezőket ( A létszámtól függően, előre láthatólag 4 asztalhoz sorsoljuk.) Mind a négy asztal ugyanazt a vitatémát kapja. 
Áldás, vagy átok a külföldi tőke Magyarországon. Sorsolással dől el, melyik két asztalnak kell a mellett érvelnie, hogy veszélyei és kockázatai is vannak a külföldi tőke szerepvállalásának és melyik kettőnek a mellett, hogy a külföldi tőke döntően áldás.
A verseny lebonyolítása értelem szerűen sarkított helyzetet teremt, ez egy játék és tudjuk, hogy az ott elhangzottak nem feltétlenül a kifejtőjének a végső véleményét tükrözik.
Az asztalok egy órán át vitázhatnak. Eközben a közönség kávéház szerűen szabadon járhat kelhet az asztalok között, belehallgathat a vitákba. 
Minden asztalnál szervezetünk közismert, tekintélyes moderátora vezeti a vitabeszélgetést és egy ismert gazdasági újságíró követi a vitát. A párhuzamos beszélgetések hangrögzítésre kerülnek.

Minden asztaltársaság a tagjai közül szótöbbséggel egy személyt választ a vita végén. Azt a személyt, akiről feltételezi, hogy a döntőben a legjobban jeleníti meg az asztal dilemmáit, jó érvelő, és kiváló szónok lesz. 
Fontos a jó döntés, mert a készülő könyvben az első két helyezett korábbi asztalának a vitaleirata is helyet kap. A színpadra tehát a 4 kiválasztott kerül. Egyenként prezentálnak, maximum 10-10 percben. Egy 3 fős zsűri értékel, de a két legjobbat végül a közönség választja.

A végső döntőben a két szereplő összeméri a vitakészségét, de új feladattal. Mit hoz a jövő Európa, mit hoz a jövő Magyarország? - címmel. A 3 fős zsűri ezúttal is értékel, de a legjobbat megint a közönség választja. 
A könyvbe a 4 fős színpadi vita, a két fős döntő, valamint annak a két asztalnak a vita leirata kerül, akiknek a tagjai a végső döntőt vívták. Az egyes leirat részleteket utólag szakértők kommentálhatják, magyarázzák. 

A könyvnek a szabályok ismeretében, de még a vita előtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a JVSZ társelnöke és Tálos Péter a JVSZ elnöke ad fülszöveget, amit a félreértések elkerülése érdekében előre meg is jelentetünk. 
A két vezetőt csak arra kérjük, hogy ők ne a vita feladatával foglalkozzanak, hanem más módon közelítsenek a témákhoz. Fontos, hogy a könyv vitaleiratán és szakértői kommentárjain kívül, a korábbi elnökök is elmondják a gondolataikat.
A kötetet a rendezvényen készült fényképek illusztrálják! Fed lapján a győztes képe látszik majd. (Megj.: A szervezők fenntartják a jogot, a rendezvény programjának finom változtatására)

Egyebek
A vita esten a szervezők fejenként 10.000 Ft belépődíjat kérnek, ami fedezi az apró falatokat, kávét, üdítőt és az élményt.
A vitaestnek szponzorai is lehetnek. Egységesen 50.000 Ft-ért a támogatók a vitadélután honlapján és a helyszínén is szerepelhetnek (a díjban egy fő belépése biztosított).
A könyv címe: A tartalom ismeretében pályázatot hirdethetünk a címre. Mindenki a magáénak érezheti az ügyet, ha ő is gondolkodott rajta. Határidő a vitaest előtti nap éjfél.

Az est forgatókönyve

16:00   regisztráció, előzetes tájékoztató

17:00   köszöntések, szabályismertetés, a vitahelyek kisorsolása, elhelyezkedés

17:30   a vita

18:30   a színpadi vita

19:30   döntő

20:00   eredményhirdetés

Aki szereti a szövetségünket, aki szeret kapcsolatot építeni és aki szereti a játékot jöjjön el!
Tagunk a KKVHÁZ népszerű klubját hozza el hozzánk a 30. születésnapunkra. Különleges személyiségek, éles viták és sok nevetés egy csodálatos környezetben.
Részletek: http://www.kkvhaz.hu/jvsz-kkvhaz 
Regisztráció válasz e-mailben: jvsz@jointventure.hu

Üdvözlettel

Tálos Péter
elnök

Szendrey Silvia
ügyvezető igazgató

Gulyás József
KKV Ház Zrt. vezérigazgató, szervező
 

Bemutatkozás Vezetőség Bizottságok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat