Vezetőség

Veres Zsolt

Veres Zsolt (52) 2016. októbere óta a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértőjének magyarországi leányvállalatánál tölti be a mintegy 1500 főt foglalkoztató hazai szervezet országigazgatói pozícióját. A szakember korábban 5 éven keresztül az IBM Magyarország vezérigazgatója volt, majd a cég közép- és kelet-európai régiójának kormányzati, intézményi ügyeiért felelt.  A Schneider Electric budapesti központjának modern környezete a 26 éves vezetői tapasztalattal rendelkező szakemberre inspirálóan hat - számára ugyanis lételem a dinamikus és jó hangulatú munkahelyi környezet. Legfontosabb feladatának érkezésekor azt tartotta, hogy a szervezet kultúrájának, folyamatainak és stratégiájának megismerését követően, az eddig is sikeres területek mellé új növekedési lehetőségeket azonosítson. A Schneider Electric Magyarországon amellett, hogy megoldásszállító, fontos nemzetgazdasági szereplő is - így a magát igazi csapatjátékosnak tartó vezető kiemelt célja a vállalat ismertségének növelése a gazdaság azon szegmenseiben is, amelyekben még kevésbé ismert.

Veres Zsolt a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett, eredetileg villamosmérnökként diplomázott, majd a Külkereskedelmi Főiskola elvégzése után, mester-tanulmányait a milánói SDA Bocconi menedzserképző iskolában folytatta. Az IBM Hungary Kft.-nél kezdte pályafutását, ahol 12 évet dolgozott különböző értékesítési vezetői pozíciókban. 2002-ben csatlakozott az SAP-hoz, kereskedelmi igazgatóként, ezt követően, az Oracle vállalatnál töltött kétéves kitérő után ismét visszatért az IBM-hez, ahol 5 évig vezérigazgatóként irányította a szervezetet, majd a kelet-európai kormányzati szektort.

Veres Zsolt országigazgató Schneider Electric Zrt.
Bemutatkozás Vezetőség Bizottságok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat