Vezetőség

Kementzey Ferenc

46 éves, Budapesten született, Pilisborosjenőn él, 4 gyermeke van. A Budapesti Gazdasági Főiskola külgazdasági szakának elvégzése után (1992) 1993-94-ben Bécsben a Creditanstalt Bankárképzőjében tanult. Anyanyelvén kivül angolul és németül felsőfokon, szlovákul és oroszul alapfokon beszél. 1994-től a Creditanstalt munkatársa volt, 1997-től a Bank Austria-Creditanstalt nagyvállalati értékesítésének vezető helyettese, 1999-től vezetője. 2001-2007 a HVB bank nagyvállalati üzletágát vezette, 2008-ban az Unicredit CEE vállalati területén dolgozott Bécsben. 2009-2011 júliusig az Unicredit Magyarország bankjának vállalati értékesítési területeit vezette. 2011 júliusától az Igazgatóság tagjaként a Raiffeisen Magyarország vállalati és tőkepiaci szegmensét irányítja és felügyeli a lízingtársaságokat is. Hobbija az utazás, történelem, irodalom, nyelvek, síelés, kirándulás, tenisz.
A vállalatról: A Raiffeisen csoport Ausztria vezető, 130 eves hagyományokra visszatekintő pénzintézete. A bankcsoport stratégiája Ausztria mellett a CEE régió lefedése, itt 15 országban működik, teljeskörű pénzügyi szolgáltatásokkal. Magyarországon 30 éve alakult meg a bank zöldmezősen, a pénzügyi szolgáltatások teljes körét nyújtja. A kereskedelmi bank piaci része a lakossági üzletágban cca 5, a vállalatiban cca 11 %, a bank vezető szerepet tölt be a kereskedelem és projektfinanszírozásban valamint a treasury szolgáltatásokban.

 

Kementzey Ferenc vezérigazgató-helyettes Raiffeisen Bank Zrt.
Bemutatkozás Vezetőség Bizottságok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat