A ZF Hungária Kft.1995-ben alakult, a ZF Friedrichshafen AG 100%-ban német tulajdonú vállalataként, a Csepel Autógyár utódaként.

A vállalat 1996. január 1-től működik Egerben. A lokáció kiválasztásakor a fő cél az volt, hogy egy versenyképes, alacsony költségszintű telephelyet találjanak a sebességváltók gyártásához, szakképzett munkaerővel.

Teherautókba, autóbuszokba és kis haszongépjárművekbe gyártott manuális és automatizált sebességváltóinkat a nemzetközi piacon értékesítjük. Vevőink közé tartozik az Iveco, MAN, Renault, Nissan, Volkswagen, Volvo, Leyland, Hyundai és Neoplan.

A termékpaletta folyamatosan bővült, teherautó és autóbusz sebességváltókkal. Jelenleg közel 100 000 sebességváltót gyártunk 854 munkatárssal.
Egyik legfontosabb feladatunk a versenyképes gazdálkodás fenntartása a minőség folyamatos javításával. Hatékony eszköz ebben a minőségirányítási rendszerek fejlesztése mellett a ZF Termelési Rendszer következetes alkalmazása is.

Annak érdekében, hogy vevőink növekvő minőségi és mennyiségi igényeinek eleget tehessünk, folyamatosan fejlesztjük termelési kapacitásainkat és gyártástechnológiánkat. Az alkatrészgyártást sziget-rendszerben, modern félautomata megmunkáló központokkal végezzük. A Liebherr, Samputensili, Junker, Kapp, Pfauter, EMAG nagyteljesítményű berendezéseit használjuk elsősorban.

Az alkatrészek edzése nagy kapacitású hőkezelő üzemünkben, Aichelin automata kemencékben történik. A különféle váltótípusokat saját tervezésű sorainkon szereljük össze. Kártyás azonosító rendszerrel biztosítjuk, hogy próbapaddal egybeépített szerelősorainkon az egyes szerelési folyamatokat csak az arra kiképzett dolgozók végezhessék.

Az alkatrészek raktározása, a produktív területek kiszolgálása 6000 db Euro-paletta és 10 000 KLT tároló tálca kapacitású, robotizált logisztikai központunkból történik.


Vállalatunkkal a Magyar Kormány 2014-ben stratégiai megállapodást kötött. Ennek értelmében a felek együttműködnek a magyarországi beszállítók arányának növelése, a gyártásfejlesztés, a foglalkoztatás és a szakképzés bővítése terén. A stratégiai megállapodás alátámasztja és megerősíti a ZF tartós magyarországi jelenlétét. 

Ügyvezetőink, Őszi Csilla és Markus Schleier tevékenységét a Vállalkozók Országos Szövetsége ugyancsak 2014-ben Az Év Vállalkozója díjjal ismerte el, beszerzési vezetőnket, Juhász Pétert pedig Az Év Beszerzési Menedzserévé választotta a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság.

Bemutatkozás Vezetőség Bizottságok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat