Dr. Laki Lajos ügyvéd átfogó ismeretekkel és széleskörű, többéves tapasztalattal rendelkezik az IT, a telekommunikáció és az adatvédelem területén. Az elmúlt években teljes körű tanácsadással járult hozzá többek között a

·         pénzügyi (például magyar és külföldi tulajdonú bankok, kockázati tőkebefektetők),

·         telekommunikációs (vezető mobilszolgáltató) és a

·         HR szektor (például piacvezető szervezetfejlesztési tanácsadó),

·         lap- és könyvkiadók, valamint

·         gyártók (például Európa egyik legnagyobb, élelmiszer rost és termésnövelő-anyag előállítását végző cége)

adatvédelmi megfeleléséhez, tudatosságuk fejlesztéséhez. Feladatai a felmerülő egyedi adatvédelmi problémák (például nyereményjátékok szervezése) megoldásától Ügyfelei belső szabályozóinak és külső felekkel kötött szerződéseinek felülvizsgálatán és elkészítésén keresztül egészen az adatvédelmi tudatossági oktatások megtartásáig terjednek. Tanácsadóként részt vett továbbá pénzügyi szolgáltatóknak a nyílt bankolás lehetőségét megteremtő pénzforgalmi (PSD2) irányelv alkalmazására való felkészítésében, valamint innovatív technológiák, mint például a videós ügyfélazonosítás, vagy az ún. aláírópadon (tableten) történő aláírás bevezetésében.

Ugyanakkor állandó Ügyfelei között tudhat többek között ingatlanfejlesztő, informatikai szolgáltató,  reklámfelirat gyártó, illetve a bejárat-automatizálás területén világszerte a piacvezetők között számon tartott társaságot, amelyek napi ingatlan-, munka-, illetve cégjoggal kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában, felmerülő problémáik megoldásában kapnak szakértő támogatást. Törekszik az ügyfél elvárásai és lehetőségei közötti kapcsolat megteremtésére.  

Dr. Laki Lajos hisz abban, hogy megfelelő előkészítéssel és strukturálással a jogi jellegű problémák nemcsak megoldhatók, de meg is előzhetők. Projektszemlélete átláthatóvá és hatékonnyá teszi működését. Az észszerű technológia elkötelezettje: gondosan összeválogatott IT partnerek biztosítják irodája zökkenőmentes, biztonságos működését. Innovatív szakember: hatékonyságnövelő, mesterséges intelligencia alapú folyamatok kialakításában vesz részt az értékalapú, átlátható árazás megvalósításának érdekében. Szakértelme messze túlmutat a jogszabályi előírások teljesítésén: Ügyfelei a monitorozásnak köszönhetően naprakészek valamennyi, a szolgáltatásaikat szabályozó jogterület előírásait illetően.

Állandó előadója az ország egyik legmegbízhatóbb, tanúsító és szakértő intézete által szervezett DPO és GDPR képzéseknek. Rendszeresen meghívott előadó továbbá a Budapesti Ügyvédi Kamarában, ahol ügyvédek és ügyvédjelöltek részére, valamint szakmai konferenciákon és belső, vállalati workshop-ok keretében adatvédelmi megfeleléssel, tudatossággal kapcsolatos témákban ad elő.

Bemutatkozás Vezetőség Bizottságok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat