A Geopolitikai Tanács 2001-ben jött létre, mint civil elemzőközpont. Elsősorban versenyképességi, politikai és stratégiai kutatásokat, geopolitikai elemzéseket készít. Konferenciákat, szemináriumokat szervez, előadásokat tart kül-, és biztonságpolitikai kérdésekben. Vállalja kockázatelemzések elkészítését és a feltárt üzleti kockázatok kezelését. Elkötelezett híve a transzatlanti kapcsolatoknak. Kiemelten foglalkozik az átláthatósági és a pénzügyi biztonsággal kapcsolatos kérdésekkel, az aktuális híreket a SecInfo.hu hírújságban teszi közzé. A Tanács 2003-ban alapítványi formát vett fel, és ezzel egy időben a Fővárosi Bíróságtól elnyerte a közhasznú minősítést. 2004-től szerepel a Parlament országos hatókörű társadalmi szervezetek listáján. Rendszeres látogatója az Európai Unió Parlamentjének és más szerveinek. 

A kül-, és biztonságpolitikai tudományos eredményeit egyrészt a Műhelytanulmányok sorozatban publikálja, másrészt szakértői közreműködésével közvetlenül is a média rendelkezésére bocsátja. A Geopolitikai Tanács Közhasznú Alapítvány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az elemzései minél megalapozottabbak legyenek, minőségpolitikája kötelezővé teszi a lehető legteljesebb elemzést és annak maradéktalan közlését a megrendelővel.

Bemutatkozás Vezetőség Bizottságok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat