Joint Venture Szövetség Makro Konferencia: bemutatjuk a konferencia előadóit

A 10. éve megrendezésre kerülő jubileumi JVSZ Makro Konferencia mindenki számára kulcsfontosságú kérdésekre ad válaszokat az elmúlt másfél éves helyzet gazdasági hatásaira reflektálva. Az idei év elsősorban a globális gazdasági átrendeződésről, a pénzpiacok túlfűtöttségéről szólt, ennek tükrében a konferencia fő mondanivalója az elkerülhetetlen vállalkozási kockázat mibenléte és a minimalizálásában való iránymutatás. A gyorsan változó feltételek mellett a 35 éves Joint Venture Szövetség 2021-ben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy tagjainak, követőinek egy biztos hátteret és konferenciájával hasznos információt nyújtson, hiszen a vállalatoknak a fennmaradáshoz és a minél reálisabb jövőképhez elengedhetetlen a friss és megbízható információáramlás.

Bemutatjuk a konferencia előadóit:

dr. György László - ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára

György László (PhD) az Innovációs és Technológiai Minisztérium Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért felelős államtitkára, a Neumann János Egyetem (NJE) docense és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adjunktusa. Kinevezése előtt a Századvég csoport vezető közgazdászaként és a Pallasz Athéné Domus Mentis Alapítvány igazgatójaként dolgozott. Mesterdiplomáit 2003-ban és 2004-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen és Svájcban (CEMS, Universitaet St. Gallen), majd ezt követően a BME-n MBA (2008) és PhD (2013) fokozatot szerzett. Egyensúlyteremtés – a gazdaságpolitika missziója című könyvét 2017-ben mutatták be magyarul, 2019-ben pedig megjelent angol nyelvű bővített változata (Creating Balance – the Mission of Economic Policy címmel). A könyv közérthetően, nemzetközi összefüggésrendszerbe ágyazva mutatja be a 2010 utáni magyar gazdaságpolitika mérföldköveit, diagnózist ad a globális gazdaság helyzetéről, megvalósítható válaszokat kínál a kihívásokra, értelmezi a magyar gazdaságpolitika döntéseit, bemutatja a gazdaságpolitika előtt álló lehetőségeket, valamint kijelöli a gazdaságstratégia lehetséges irányait. 

dr. Tálos Péter - Foxconn alelnöke

Dr. Tálos Péter 1971-ben született, tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karán és a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi karán végezte. 2003 óta dolgozik a Foxconn csoportnál, ahol különböző - vezetői - pozíciókat tölt be. 2004 április óta dolgozik a Foxconn magyarországi leányvállalatainál, a Foxconn magyarországi operációért felelős alelnöke. Részt vett a cégcsoport európai akvizícióinak lebonyolításában, két esetben képviselte a csoportot az európai bizottsági versenyhatósági eljárás során. A Foxconn csoportot megelőzően a finn Eimo vállalatcsoport magyar leányvállalatának controllere, majd a vállalatcsoport ázsiai adminisztrációjáért (pénzügy, HR, IT stb.) felelős igazgatója volt hong kong-i székhellyel. 2015-től 2021-ig a Joint Venture Szövetség elnöke és a Menedzserek Országos Szövetsége elnökségi tagja volt, jelenleg a Menedzserek Országos Szövetsége Felügyelőbizottsága elnöke. 2008-tól a Karsai Holding Felügyelőbizottságának tagja. 2015 óta Grundfos-Tatabánya Kézilabda Egyesület elnökségi tagja, 2020 szeptemberétől a Magyar Röplabda Szövetség elnökégi tagja, 2021 májustól a MÁV Előre SC elnöke.

Gion Gábor - Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára

Gion Gábor 2018 novembere óta tölti be Magyarország Pénzügyminisztériumán belül a Pénzügyekért felelős Államtitkári tisztséget. Újvidéken született 1967-ben, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 1992-ben szerzett matematikusi diplomát. Könyvvizsgálói pályafutását 1992-ben kezdte meg az Arthur Andersen Kft-nél, majd karrierjét 2002-ben folytatta az Ernst & Young-nál. Ezt követően 2004-ben lett partner a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-ben. 2007 és 2011 között a könyvvizsgálati és kockázatkezelési tanácsadási üzletág vezetője volt. 2009-ben a Deloitte Üzleti és Vezetési Tanácsadó Zrt. elnök-vezérigazgatója lett, nyolc éven keresztül vezette a magyarországi irodát. 2009 és 2018 között felelt a kormányzati kapcsolatokért, valamint 2011 és 2018 között kínai kapcsolatokért felelős EMEA régiós vezető. 2016 és 2018 között a SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa Kuratóriumának elnöke. 2020-tól a Magyarország Zöld Kötvény Keretprogram irányítására létrehozott Irányító Bizottságának elnöki posztját tölti be. A Miskolci egyetem címzetes docense. Angolul, horvátul és szerbül tárgyalási szinten beszél. 

Kamasz Melinda - növekedés.hu gazdasági portál alapító-főszerkesztője

Kamasz Melindát, a növekedés.hu gazdasági portál alapító-főszerkesztőjét. Közgazdász, gazdasági újságíró. Több évtizedig dolgozott a Világgazdaság és Figyelő gazdasági hetilap főszerkesztő-helyetteseként. Fáy András díjas újságíró.

Virág Barnabás - Magyar Nemzeti Bank alelnöke

Virág Barnabás 2020. június 22-től a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. 2020. június 22. óta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris politikáért és pénzügyi stabilitásért felelős alelnöke. 2015-től az alelnöki kinevezé- séig az MNB Monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója volt. 2013 és 2015 között az MNB Közgazdasági elemzésekért felelős igazgatója. 2003-tól az MNB elemző munkatársa, ezt megelőzően a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (jelenleg Budapesti Corvinus Egyetem) oktatója, valamint a Pénzügyminisztérium elemzője. 2017-ben a Popovics Díj díjazottja. Tanulmányait a Budapesti Közigazgatási és Államigazgatási Egyetemen végezte. 

Raffaella Tenconi - ADA Economics alapítója, ügyvezető igazgatója / WOOD&Company vezető közgazdásza

Raffaella Tenconi vezeti  a WOOD & Co. makrogazdasági kutatási tevékenységét. 19 éves tapasztalattal rendelkezik London City közgazdászaként.  Kutatási területe számos országot ölel fel a feltörekvő Ázsiától Kelet-Európáig, valamint a LatAm-et és a G10-et egyaránt. Raffaella az LSE -n (London School of Economics) egyetemen szerzett BSc diplomát filozófiából és közgazdaságtanból, valamint MSc-t globális piacgazdaságból. Számos rangos cégnél dolgozott, köztük a Lombard Street Research, a Dresdner Kleinwort Wasserstein, a Straumur IB, a WOOD & Co. és a Bank of America Merrill Lynch cégeknél. Raffaella az ADA Economics alapítója és ügyvezető igazgatója, az európai gazdasági és politikai előrejelzések független szakértője, és kifejlesztett egy saját szavazási technikát, amely részletes betekintést nyújt a választók preferenciáiba és a hagyományos felmérésekhez képest három-hat hónapos elônnyel bír.

Peter Toft - EKF Ország kockázatok igazgatóhelyettese

Peter Toft tanulmányait a koppenhágai és a Columbia Egyetemen folytatta, doktori fokozatát a politikatudományok területén szerezte. Jelenleg a dán exporthitel-ügynökség (EKF) ország-, ágazati és banki kockázatokért felelős igazgatóhelyettese. Az elmúlt 7 évben az EKF-nél dolgozott, korábban az Európai Bizottságnál (Joint Research Centre) és a dán kormánynál tevékenykedett.

Várnai László - Berni Unió társigazgatója

Várnai László a Pázmány Péter Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, a Cambridge-i Egyetemen DipHE-t, Anglia, Wales és az Európai Unió jogából, valamint a Károli Gáspár Egyetemen gazdasági diplomáciai diplomát. Korábbi tapasztalatait a szakpolitikai elemzés területén szerezte, mivel több mint 5 évig az EXIM Hungary-nél dolgozott, ahol a szervezet nemzetközi kapcsolataiért (OECD, EU és Berni Unió) volt felelős. 2015 júniusában csatlakozott a Berni Unió titkársághoz, hogy jogi kérdésekben tanácsot adjon, valamint támogassa a különböző bizottságokat munkáját.

A hivatalos meghívót a következő linken érhetik el: https://tinyurl.hu/B40k/


Meghívott vendégeink regisztrációját október 11., hétfő 12:00 óráig tudjuk fogadni a következő felületen: https://digitalisan.hu/regisztracios-link-jvsz-makro.../

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat