Joint Venture Szövetség Makro Konferencia: bemutatjuk a konferencia kerekasztal-beszélgetésének résztvevőit

A 10. éve megrendezésre kerülő jubileumi JVSZ Makro Konferencia mindenki számára kulcsfontosságú kérdésekre ad válaszokat az elmúlt másfél éves helyzet gazdasági hatásaira reflektálva. Az idei év elsősorban a globális gazdasági átrendeződésről, a pénzpiacok túlfűtöttségéről szólt, ennek tükrében a konferencia fő mondanivalója az elkerülhetetlen vállalkozási kockázat mibenléte és a minimalizálásában való iránymutatás. A gyorsan változó feltételek mellett a 35 éves Joint Venture Szövetség 2021-ben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy tagjainak, követőinek egy biztos hátteret és konferenciájával hasznos információt nyújtson, hiszen a vállalatoknak a fennmaradáshoz és a minél reálisabb jövőképhez elengedhetetlen a friss és megbízható információáramlás.

Bemutatjuk a kerekasztal-beszélgetés moderátorát:

Szabó István Attila - EXIM vezérigazgató-helyettese

Szabó István Attila, 44 éves, közgazdász. 1999-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen nemzetközi gazdálkodás szakirányon. Már diákévei alatt dolgozott a Citibanknál, ahol a szakmai tapasztalatszerzés mellett a nemzetközi vállalati kultúrába is beletanult. A kilencvenes évek végén a Porsche Banknál kezdett dolgozni, majd 1999-ben a K&H Banknál helyezkedett el lízingterületen. 2003-ban csatlakozott ismét a Citibankhoz, ahol 12 évet töltött felsővezetőként. Az itt szerzett értékes szakmai tapasztalatok segítették hozzá, hogy 2015- ben kinevezzék a CIB Bank vezérigazgató-helyettesének, a vállalati üzletág élére. 2018 augusztusában csatlakozott az EXIM vezetőségéhez, üzleti vezérigazgató-helyettesi posztban. Tapasztalt vezetőként a csapatra koncentrál elsősorban. „A vezetőnek nem az a feladata, hogy mindent tudjon, hanem hogy megfelelően tudja irányítani, motiválni, meghallgatni azokat az embereket, akik az adott területeket jól ismerik.”

Bemutatjuk a kerekasztal-beszélgetés résztvevőit:

Balatoni András - MNB Közgazdasági Előrejelzés és Elemzés Igazgatóság igazgatója

Balatoni András diplomáját 2007-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karán szerezte. Karrierjét az ECOSTAT Kormányzati Stratégiai Kutatóintézetben elemzőként kezdte, ezt követően pedig az újonnan megalakult Századvég Gazdaságkutató Zrt-nél folytatta 2010-ben, ahol először szenior elemzőként, majd kutatás igazgatóként dolgozott. Az ING Bank Magyarországi Fióktelepéhez 2013 nyarán csatlakozott szenior makrogazdasági elemzőként, 2016 június 1-től pedig az MNB Közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóságát vezeti. Emellett a Közgazdasági Szemle makrogazdasági rovatvezetője. Számos kutatás, elemzés és cikk szerzője, amelyek fókuszában a hazai gazdaság ciklikus folyamatai, felzárkózási pálya áll. Akadémiai kutatásai mellett a hazai pénzpiacokról mély ismeretekkel rendelkezik. 

dr. Csorbai Hajnalka - Opten Informatikai Kft. stratégiai igazgatója

dr. Csorbai Hajnalka az Opten Informatikai Kft. stratégiai igazgatója statisztikus módszereket alkalmazva a teljes hazai cégadatbázison vizsgálja az előrejelezhető események becsülhetőségét, valamint a mikro és makrogazdasági folyamatok modellezésének realitását és specialitásait a magyar gazdaságra. Kiemelt figyelemmel követi nyomon a cégek és személyek közötti kapcsolatokat, mind kockázati, mind értékesítési potenciál szempontjából. Nemzetközi viszonylatban vizsgálja az európai országok eltérő jogi szabályozásainak és gazdasági kultúrájának hatását az egyes cégek gazdálkodásával kapcsolatban. 

Szakértelmét, innovatív problémamegoldó képességét több kitüntetéssel jutalmazták az évek során: 2001 - Pro Scientia és "Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója" kitüntetés, 2010 – Invitel InnoMax díj – Kapcsolati Háló kifejlesztésért (Opten Kft). 2020-ban az „Év Női Vezetője” díjjal, 2021-ben a „Women in Business Hungary Awards” üzleti nagydíjjal ismerték el kiemelkedő vezetői képességét és stratégiai előrelátását.

dr. Pogátsa Zoltán - Soproni Egyetem egyetemi docense

dr. Pogátsa Zoltán a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi karának oktatója, habilitált egyetemi docens. Szakterülete az európai integráció gazdaságtana és a fejlődésgazdaságtan. A Veronai, a Lipcsei és a Leeuwaardeni Egyetemek vendégoktatója, hat könyv és számos egyéb tudományos publikáció szerzője.

Heinczinger Róbert - EY adópartnere

Heinczinger Róbert 1993-ban csatlakozott az EY-hoz. 2002 óta Partner, 2014 óta a tranzakciós adótanácsadási terület, 2018 óta pedig a társasági adótanácsadói szolgáltatások vezetője is. Szintén ő felel az EY adóvitákhoz kapcsolódó szolgáltatásaiért, amely segítséget nyújt az adóügyi ellenőrzésekben, továbbá az ellenőrzésekkel kapcsolatos képviseletben a hatóságok előtt. Karrierje során hosszabb időszakot töltött az EY londoni és New York-i irodáiban, ahol Magyarországot érintő nemzetközi adózási termékek fejlesztéséért és marketingjéért volt felelős. Ő építette fel a közvetett adózási szolgáltatásokat nyújtó üzletágat Magyarországon, majd a 21 országból álló Közép- és Dél-Európai régió közvetett adózási csoportjának vezetője volt. Róbert végzettségét tekintve közgazdász – a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte diplomáját. Bejegyzett adószakértő és adótanácsadó.

Tardos Károly Gergely - OTP Bank Nyrt. Elemzési Központ igazgatója

Tardos Károly Gergely a Budapesti Közgazdasági egyetemen szerzett diplomát, ami után 2000-től a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági, majd Pénzpolitikai főosztályán foglalkozott a vállalati szektor eladósodottságával, külső egyensúllyal, adósság-fenntarthatósággal és a devizatartalék-stratégiával. 2004-ben került az OTP Elemzési Központjába, melynek jelenleg a vezetője. Ez a csapat felelős a bankcsoport országainak makrogazdasági-, tőkepiaci és banki piaci folyamatainak monitoringjáért, előrejelzéséért, valamint a  nemzetgazdaság fő ágazatainak elemzéséért.

Vértes András - GKI elnöke

Vértes András a GKI Gazdaságkutató Zrt. alapítója és elnöke, közgazdász. Cégét a rendszerváltás után, 1992-ben alapította, azóta a GKI Közép-Európa legnagyobb független magán gazdaságelemző cége. A cégcsoport egyik fontos cége a GKI Digital Kft. Teljes egészében a piacról, megrendelésekből élnek. Megrendelőik között találjuk a legnagyobb hazai vállalatokat, az Európai Uniót, a pénzügyi szektor cégeit és számos közepes vállalkozást. András az MGYOSZ alelnöke, ő képviseli a magyar vállalati szférát Brüsszelben, a BusinessEurope-ban. Két éve megválasztották az OECD mellett működő Tanácsadó Testület makrogazdasági bizottságának alelnökévé. Számos cég vezető testületében tevékenykedik, gyakori szereplő a sajtóban és a médiában, rendszeresen tart előadásokat.

Számos neves előadóval találkozhatnak a konferencián a Hilton Budapest Báltermében, így ha nem szeretnének lemaradni az eseményről, regisztráljanak az alábbi linken: https://digitalisan.hu/regisztracios-link-jvsz-makro.../

A részletes programot itt érhetik el:  https://tinyurl.hu/B40k/

 

Bemutatkozás Vezetőség Szakmai fórumok Tagjaink Legyen Ön is JVSZ tag! Hírek Események Érdekképviselet Tagi szolgáltatások Kapcsolat